De filippinske myndigheder frygter, at et nyt uvejr kan ramme landet i løbet af ugen  og beder det internationale samfund om hjælp.
Foto: AARON FAVILA/AP

De filippinske myndigheder frygter, at et nyt uvejr kan ramme landet i løbet af ugen og beder det internationale samfund om hjælp.

Filippinerne beder verden om hjælp

Dødstallet efter weekendens tropiske storm er oppe på mindst 140 mennesker.

Internationalt

Den filippinske regering appellerer til international hjælp, efter at en tropisk storm i weekenden hærgede landet.

Mindst 140 er omkommet i stormen, der er blevet døbt Ketsana, og som lørdag lod en måneds regn falde på bare 12 timer.

80 procent af Manila står under vand, og forsvarsminister Gilbert Teodoro siger til AP, at hjælp fra andre lande vil sikre, at den filippinske regering kan fortsætte redningsarbejdet.

Mere dårligt vejr på vej Myndighederne frygter, at dødstallet vil stige, efterhånden som familier finder deres savnede slægtninge.

Regeringens meteorologer har observeret et lavtryksområde over Stillehavet, som kan udvikle sig til en storm og muligvis ramme landet senere på ugen.

Værste oversvømmelser i 40 år
Stormen i den nordlige del af landet har ført til de værste oversvømmelser i fyrre år, og mindst 450.000 er blevet påvirket af uvejret. 150.000 har ifølge Reuters måttet flygte fra deres hjem.

Soldater, politi og læger hjælper frivilligt for at få styr på de ramte områder, som er uden elektricitet og telefonforbindelse.

Regeringen kritiseres

Den filippinske regering bliver fra flere sider kritiseret for ikke at sætte nok styrke ind i forsøget på at få kontrol med situationen.

»Der har været et massivt svigt fra regeringen og håndteringen af indsatsen«, siger Mario Taguiwalo, som er præsident for tænketanken National Institute for Policy Studies.

Analytikere mener, at vreden kan skade forsvarsminister Teodoro, som er kandidat til præsidentvalget 2010.

»Hans 0,2 procent popularitet kan være nul nu«, siger den politiske analytiker og klummeskribent Nelson Navarro om Teodoro.

Redaktionen anbefaler:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce