Angreb. Danske turister frarådes ikke at tage til Hurghada i Egypten, konkluderer Udenrigsministeriet efter angrebet mod et turisthotel fredag aften.
Foto: DPA/AP

Angreb. Danske turister frarådes ikke at tage til Hurghada i Egypten, konkluderer Udenrigsministeriet efter angrebet mod et turisthotel fredag aften.

Internationalt

Danske turister kan fortsat rejse til Hurghada

Udenrigsministeriet følger situationen i Hurghada tæt, men ser foreløbig ingen grund til en skærpet advarsel.

Internationalt

Udenrigsministeriets Borgerservice har ikke fundet anledning til at skærpe rejsevejledningen for Hurghada i Egypten efter et møde med de lokale sikkerhedsmyndigheder og de øvrige EU-ambassader lørdag aften.

Mødet fandt sted, efter at to bevæbnede mænd fredag angreb et hotel i Hurghada, hvor der blandt andet boede danske turister.

»Vores rejsevejledning har gennem en længere periode allerede gjort opmærksom på, at der er forhøjet risiko for terror i Egypten, herunder turistdestinationer«, siger kontorchef Søren Vøhtz fra Udenrigsministeriet.

»Vi følger fortsat situationen nøje og er i kontakt med de lokale myndigheder og i samarbejde med vores nordiske partnere, EU-partnere og rejsebranchen«, tilføjer han.

Officel undersøgelse i gang

Lørdag orienterede de lokale sikkerhedsmyndigheder blandt andet to medarbejdere fra den danske ambassade i Kairo om angrebet.

Men det er endnu for tidligt at sige noget om, hvilke motiver der kan ligge bag det voldelige angreb, hvor to bevæbnede mænd sårede tre udenlandske turister, inden de blev skudt af det lokale politi.

»Der er en officiel undersøgelse i gang. Det har den lokale chef for den nationale sikkerhed oplyst. Han har også oplyst, at man ser på sikkerhedsforholdene på hoteller i byen«.

»De lokale myndigheder er bedst til at redegøre for det. Men jeg kan forstå, at de blandt andet ser på, hvordan adgangsforholdene er til hotellerne, og om de lever op til de regler, der er i Egypten«, siger Søren Vøhtz.

ritzau

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce