Foto: Ketevan Kardava/AP
Internationalt

Fotograf bag ikonisk billede: Jeg kunne ikke tro, at jeg stadig havde mine ben

Det var min pligt at tage billeder, siger den georgiske fotojournalist.

Internationalt

Hun var på vej til Geneve, da det, der ikke måtte ske, skete.

Den georgiske fotojournalist Ketevan Kardava har taget det billede, som er kommet til at definere gårsdagens terrorangreb i Bruxelles.

På billedet ses to kvinder på en stolerække i minutterne efter angrebet i Zaventem-lufthavnen, hvor to bomber eksploderede i afgangshallen.

Den ene kvinde holder sin telefon op ved øret med en blodig hånd, mens den anden sidder med iturevet tøj, blodet løbende over hendes støvede ansigt og et blik, der emmer af forvirring, frygt og sorg.

Foto: Ketevan Kardava/AP

»Døre og vinduer fløj rundt. Alt var støv og røg. Omkring mig lå mennesker uden ben, de lå i blod«, fortæller Ketevan Kardava, hvis første instinkt var at kigge ned på sine egne ben.

»Jeg kunne ikke tro, at jeg stadig havde mine ben. Jeg var i en choktilstand«, siger hun til Time Magazine. Under et minut efter lød den anden eksplosion og folk begyndte at løbe i panik.

»Jeg ville også løbe til et sikkert sted. Men jeg ville også tage billeder. Som journalist er det min pligt at tage de billeder og vise verden, hvad der sker«, siger hun.

Kilde: AP Video Hub / RTL BELGIQUE

Skal tilbage til lufthavnen

Kort efter at billederne var taget, måtte hun forlade lufthavnen.

»Jeg forlod dem og kom hen til et sikkert sted. Jeg håber, de har det godt. Jeg håber virkelig, at de vil komme over denne svære tid«, siger hun til Time.

På ganske få timer bredte billedet sig på de sociale medier og landede på snart sagt alle netmedier verden over, for til morgen af pryde blandt andre New York Times' printforside såvel som Politikens.

I de kommende dage bliver Ketevan Kardava i Bruxelles, men på et tidspunkt skal hun igen ud i Zaventem lufthavnen.

»Jeg kan ikke forestille mig det. Det bliver meget svært for mig«.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce