Helligt. Skærtorsdag er dagen, hvor der er tradition for et vaske-fødder-ritual - et ritual, der symboliserer, at Jesus vaskede sine disciples fødder, dagen inden han blev korsfæstet.
Foto: l'Osservatore Romano/AP

Helligt. Skærtorsdag er dagen, hvor der er tradition for et vaske-fødder-ritual - et ritual, der symboliserer, at Jesus vaskede sine disciples fødder, dagen inden han blev korsfæstet.

Internationalt

Pave Frans vasker fødder på muslimske flygtninge

Den højhellige skærtorsdag brugte paven til at besøge et flygtningecenter.

Internationalt

Nok er man pave.

Men det afholdt ikke Pave Frans fra at lægge sig på knæ, vaske og kysse fødder, da han i går besøgte et flygtningecenter omkring 30 kilometer fra Rom.

Dem, der sad parat og på række, var både flygtninge og ansatte fra centret. I alt 12 personer fik kysset deres fødder af den katolske kirkes øverste leder, og iblandt var både muslimer, kristne, en hinduist og personer fra både Italien, Eritrea, Nigeria, Mali, Syrien, Pakistan og Indien.

Med ritualet, som unægteligt har forarget mange, ønskede den 79-årige pave at levere et budskab om åbne arme. Et budskab, som paven mener kan være svært at få igennem, når flygtningestrøm og terrorangreb har fået verden til at diskutere forskelligheder.

»Vi har forskellige kulturer og religioner, men vi er brødre og vil leve i fred«, lød det fra den Pave Frans, skriver Al Jazeera.

Også kvinder fik vasket fødder

Påskeritualet udføres hvert år i forbindelse med skærtorsdag, som er dagen, hvor Jesus vaskede sine disciples fødder.

I går gav Pave Frans sig også tid til at hilse på hver eneste af de 892 asylansøgere, som havde valgt at komme ud for at hilse på. I den forbindelse blev der tilmed tid til at tage selfies med intet mindre end Jesus Kristus' stedfortræder på jorden, som villigt stillede op. En stedfortræder, der i øvrigt for nylig kom på det sociale medie Instagram.

Muslimer, hinduister, katolikker, koptere, evangelister. Vi er alle børn af den samme gud

Blandt de 12, der fik vasket fødder i går, var fire kvinder. Paven har tidligere skabt furore ved at indføre, at kvinder skal være en del af skærtorsdag-ritualet, da der hidtil har været tradition for at udføre ritualet på 12 katolske mænd - et symbol for Jesus' 12 disciple.

PAVE FRANS

Men paven vil levere et universalt budskab, lyder det.

»Muslimer, hinduister, katolikker, koptere, evangelister. Vi er alle børn af den samme gud«, siger Pave Frans.

Redaktionen anbefaler:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce