Polens parlament genåbnede i aftes trods store demonstrationer og politisk krise. Oppositionspartiet Borgerplatformen har omringet talerstol for at hindre, at mødet bliver gennemført.
Foto: Piotr Malecki

Polens parlament genåbnede i aftes trods store demonstrationer og politisk krise. Oppositionspartiet Borgerplatformen har omringet talerstol for at hindre, at mødet bliver gennemført.

Polens parlament i bizart slagsmål om demokrati

Polens parlament åbnede i dag – og så alligevel ikke. For oppositionen har gang i en fysisk blokade i protest mod, hvad den kalder udemokratiske kræfter.

Internationalt
FOR ABONNENTER

Det polske parlament var i aftes scenen for et af de korteste og mest bizarre slag, der har stået om frihed og demokrati i Europa.

En halv time før, det skulle åbne kom to uniformerede betjente til syne bag glasdøren til parlamentets balkon og lukkede tilskuerne ind. De fleste polske pressefolk har været udelukket fra parlamentet i mere end tre uger. Nu har de fået selskab af tilrejsende fra hele Europa, der spændt følger med i den polske krise, der kan få afgørende betydning for EU’s videre udvikling.

EU-kommissionen mener, at den nationalkonservative polske regering krænker det liberale europæiske værdigrundlag og har givet den polske regering to måneder til at rette ind.

Lederen af det polske regeringsparti, Jaroslaw Kaczynski, er åbent modstander af det liberale værdigrundlag, og har fået et demokratisk mandat til at trække Polen i en anden retning, fremhæver han.

Hov...

Vi har gjort det nemt for dig at blive abonnent. Få en måned med fuld adgang til Politiken for kun 1 kr.

PRØV NU

Mest læste

 • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

  Fanget i Mosul

  Piger, der leger tagfat på gaden, selv om en granat kan ramme hvert et øjeblik.

  Et nygift par, der passerer en smadret bro, mens mænd i uniformer skyder på hinanden hen over floden.

  Politikens Bo Søndergaard og fotograf Jan Grarup har i en uge været i den irakiske by Mosul, hvor Islamisk Stat hver dag dræber mennesker, der bare forsøger at leve.

  Dyk ned i fortællingen og billederne fra Mosul.

Annonce