Det amerikanske hangarskib ’Carl Vinson’ ankom onsdag til Sydkorea for at deltage i en militærøvelse.
Foto: Kyodo

Det amerikanske hangarskib ’Carl Vinson’ ankom onsdag til Sydkorea for at deltage i en militærøvelse.

Internationalt

Det nordkoreanske styre er meget paranoidt. Styret tror virkelig, at det er truet

Tong Zhao er en af Kinas fremmeste eksperter i Nordkorea. Han mener, USA fejllæser Nordkoreas styre, og han tror ikke på, at Kina og USA kan blive enige om en løsning på konflikten.

Internationalt
FOR ABONNENTER

Den nye Trump-regering betragter Nordkorea som en af de største trusler mod USA’s nationale sikkerhed og mod verdensfreden generelt.

Men konflikten med Nordkorea vil med stor sandsynlighed blive endnu mere tilspidset og potentielt mere farlig, og det skyldes, at den amerikanske regering ikke forstår dynamikken i den nordkoreanske ledelse.

Analysen kommer fra en af Kinas fremmeste eksperter i Nordkorea, Tong Zhao, som er forsker i tænketanken Carnegie-Tsinghua Center for Global Policy i den kinesiske hovedstad, Beijing.

Selv om tænketanken er uafhængig, har den tætte kontakter til den kinesiske regering, og Tong Zhaos vurdering af den politiske og militære situation omkring Nordkorea afspejler i høj grad tænkningen i den kinesiske ledelse.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce