Politiblokade ved natklubben i Istanbul, hvor 39 personer blev dræbt nytårsnat. Sidste år blev 22 større angreb registreret i Tyrkiet.
Foto: AP

Politiblokade ved natklubben i Istanbul, hvor 39 personer blev dræbt nytårsnat. Sidste år blev 22 større angreb registreret i Tyrkiet.

Internationalt

Tyrkisk røgslør skjuler terror og korruption

Erdogans trusler mod EU fortsætter, så tyrkiske vælgere ikke tænker på terrorbomber og nye korruptionsmistanker mod Erdogans familie.

Internationalt
FOR ABONNENTER

Selv om det hollandske valg er overstået, er Tyrkiet langtfra færdig med at føre ordkrig med Europa.

Skytset er konspiratoriske anklager, tomme trusler og beskedne sanktioner, og formålet er forud for en folkeafstemning at distrahere vælgerne fra Tyrkiets langt mere alvorlige problemer.

På anden uge affyrer Tyrkiets præsident og ministre dagligt nye salver, og fredag truede for eksempel en minister med at sende 15.000 migranter til EU om dagen som straf for tyske og hollandske forbud mod tyrkiske ministres vælgermøder om en afgørende forfatningsændring.

Tyrkiet kan ikke tvinge migranter af sted, og deres lyst til at rejse frivilligt er svundet kraftigt ind i lyset af Europas lukkede grænser, så truslen har ikke samme praktiske vægt som for to år siden. Men Tyrkiet har også andre skyts: Præsident Recep Tayyip Erdogan anklagede fredag EU-lande for at piske en antityrkisk stemning op:

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce