Statsminister Lars Løkke Rasmussen og Hollands premierminister, Mark Rutte, mødtes også i Haag tilbage i 2015.
Arkivfoto: Finn Frandsen

Statsminister Lars Løkke Rasmussen og Hollands premierminister, Mark Rutte, mødtes også i Haag tilbage i 2015.

Internationalt

Lars Løkke vil undgå blokade af Brexit-aftale

Danmark afstemmer Brexit-melodien med Holland og Irland før afgørende EU-topmøde.

Internationalt
FOR ABONNENTER

Brexit kommer til at koste alle 28 medlemslande voldsomt mange kroner, pund og euro. Men ikke alle lande bliver ramt lige hårdt økonomisk af EU-historiens første skilsmisse.

Danmark er blandt dem, som det relativt set vil koste mest, hvis det ikke lykkes at lande en handelsaftale med Storbritannien. Det samme gælder Holland og i endnu højere grad Irland.

Fredag mødtes regeringslederne fra de tre lande til et uformelt møde i Haag for at afstemme melodien forud for næste uges EU-topmøde, hvor EU skal fastlægge forhandlingslinjen over for den britiske modpart. Lars Løkke har tidligere haft et lignende møde med Østrigs kansler.

Første trin i Brexit-forhandlingerne er at blive enige om betingelserne for selve skilsmissen, herunder exitregningen og borgernes rettigheder. Først når EU’s 27 tilbageværende medlemslande vurderer, at der er sket »tilstrækkelige fremskridt« på det område, vil man begynde at forhandle om en fremtidig handelsaftale.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce