Finansminister Kristian Jensen (V) advarer briterne om at tro, at resten af EU kan presses i forhandlingerne om briternes afsked.
Foto: Jens Dresling

Finansminister Kristian Jensen (V) advarer briterne om at tro, at resten af EU kan presses i forhandlingerne om briternes afsked.

Internationalt

Kristian Jensen: Briterne må erkende, at Brexit er værst for dem selv

Briterne går i en fælde, hvis de tror, at de andre 27 EU-lande kan presses til at give dem særlige fordele, mener finansministeren.

Internationalt
FOR ABONNENTER

Mindre end en uge, før forhandlingerne om briternes EU-exit begynder, advarer Danmarks finansminister om, at briterne risikerer at gøre ondt værre, hvis de tror, at de er i en position til at presse Danmark og de andre EU-lande.

Kristian Jensen (V) peger på, at briterne lader til at tro, at de kan få en aftale med EU, hvor de bevarer fordelene ved medlemskabet, men undgår, hvad de ser som ulemperne. Det indre marked er »ikke en buffet, det er en samlet pakke«, understreger finansministeren:

»Men man kan ikke blot plukke de dele, man har lyst til, sådan som nogle i Storbritannien har drømt om«, siger Kristian Jensen.

Premierminister Theresa May har sagt, at hun er parat til at droppe at indgå en frihandelsaftale med EU efter afskeden, hvis den ikke lever op til briternes forventninger. Briterne har tilsyneladende ikke opdaget, at afskeden med EU er et langt større problem for Storbritannien end for de andre 27 medlemslande, mener ministeren.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce