Finansminister Kristian Jensen (V) advarer briterne om at tro, at resten af EU kan presses i forhandlingerne om briternes afsked.
Foto: Jens Dresling

Finansminister Kristian Jensen (V) advarer briterne om at tro, at resten af EU kan presses i forhandlingerne om briternes afsked.

Kristian Jensen: Briterne må erkende, at Brexit er værst for dem selv

Briterne går i en fælde, hvis de tror, at de andre 27 EU-lande kan presses til at give dem særlige fordele, mener finansministeren.

Internationalt
FOR ABONNENTER

Mindre end en uge, før forhandlingerne om briternes EU-exit begynder, advarer Danmarks finansminister om, at briterne risikerer at gøre ondt værre, hvis de tror, at de er i en position til at presse Danmark og de andre EU-lande.

Kristian Jensen (V) peger på, at briterne lader til at tro, at de kan få en aftale med EU, hvor de bevarer fordelene ved medlemskabet, men undgår, hvad de ser som ulemperne. Det indre marked er »ikke en buffet, det er en samlet pakke«, understreger finansministeren:

»Men man kan ikke blot plukke de dele, man har lyst til, sådan som nogle i Storbritannien har drømt om«, siger Kristian Jensen.

Premierminister Theresa May har sagt, at hun er parat til at droppe at indgå en frihandelsaftale med EU efter afskeden, hvis den ikke lever op til briternes forventninger. Briterne har tilsyneladende ikke opdaget, at afskeden med EU er et langt større problem for Storbritannien end for de andre 27 medlemslande, mener ministeren.

Prøv Politiken i en måned for 1 kr.

Med et digitalt abonnement får du fuld adgang til politiken.dk og e-avisen leveret hver aften.

Kom i gang med det samme

Mest læste

 • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

  Live: Støjberg i samråd om ulovlig instruks

  Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg forklarer sig nu på det andet samråd i sagen om ulovlig tvangsadskillelse af alle mindreårige fra deres samlevere på danske asylcentre i februar 2016.

  Se om Inger Støjberg holder fast i, at der er blevet administreret korrekt eller om hun igen ændrer forklaring og kommer med nye indrømmelser i sagen, som du kan blive klogere på i denne guide.

  Hvad bliver årets sommerhit?

  Justin Bieber koncert i Aarhus juni 2017
  Politikens Poptillæg:

  Hvilken sang kommer vi alle sammen til at få på hjernen denne sommer? Og hvilken sang kommer til at dominere højtaleranlæggene på Roskilde Festival og de trådløse højtalere på sommerhusterrassen? Politikens Poptillæg mindes de solbeskinnede klassikere og irriterende ørehængere og kommer med et bud på, hvordan denne sommer kommer til at lyde.

Annonce