Internationalt

Diplomati eller krig? Her er de fire mulige scenarier i sagen om Nordkoreas atomvåben

Lige meget hvad den amerikanske præsident, Donald Trump, gør i spillet om Nordkorea, risikerer han at ramme sig selv. Men status quo er heller ikke holdbar, så hvad sker? Her er fire muligheder.

Internationalt
FOR ABONNENTER

Donald Trump har ikke lagt skjul på, at han tvivler på, at man kan forhandle sig frem til en løsning med det nordkoreanske styre om – i første omgang – en fastfrysning af dets atomprogram. Bill Clinton forsøgte det, George W. Bush forsøgte det og Barack Obama forsøgte det. Men hver gang var resultatet det samme:

Nordkorea tog imod pengene for at indgå en aftale, men fortsatte sit atomprogram i det skjulte, og nu står vi så med et Nordkorea, der ifølge The Atlantic har op mod 60 atomsprænghoveder, der kan ramme mål i Sydkorea og Japan med henholdsvis 28.500 og 39.000 udstationerede amerikanske soldater.

På den anden side: Det iranske præstestyre drev i mange år det samme spil, indtil det for to år siden så en interesse i at indgå en aftale om en fastfrysning af dets atomprogram med USA og de øvrige faste medlemmer af FN’s Sikkerhedsråd samt EU.

Så fastlåst logik kan altså brydes. Men kan Donald Trump, der jo sjældent følger vanlig logik, gøre det? Og tør det nordkoreanske styre stole på ham?

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce