For fire uger siden eksisterede Balukhali-lejren ikke. Nu er det den største af de flygtninge-lejre, der huser rohingyaflygtninge.

For fire uger siden eksisterede Balukhali-lejren ikke. Nu er det den største af de flygtninge-lejre, der huser rohingyaflygtninge.

Internationalt

Rohingyaerne på flugt: »Jeg så soldaterne skære ben og arme af folk«

Aldrig før i verdenshistorien er så mange mennesker flygtet på så kort tid, har The Economist regnet ud. Mindst 120.000 rohingyaer om ugen har forladt Myanmar, og ingen har overblik over, hvor mange rohingyaer, der er tilbage.

Internationalt
FOR ABONNENTER

Vi går ud for enden af den amputerede tange, der før i tiden strakte sig hele vejen over til øen Sahporir Dwip, men nu er halvt ædt af vejret og floden og slutter ved et stræde af gult flodvand. På den sidste, lange strækning rager kun elmasterne op over vandet.

Den seneste tid har Sahporir Dwip været en hovedrute ind i Bangladesh for de flygtende rohingyaer fra Myanmar. Efter et hvil på øen skal de videre med båd til denne tange, så de kan komme hen i en af flygtningelejrene. Men i dag kommer ikke en eneste rohingya os i møde.

Vi springer om bord i en flodpram og lægger efter et kvarters sejlads til ved øen. Vi skifter til knallerttaxi og drøner ad hullede veje gennem et marked og skramler videre gennem en stump jungle til den modsatte side af Sahporir Dwip.

For enden af vejen hopper vi af ved en lille kystby med en moské, nogle boder, et par cafeer og et kvægmarked.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce