Brian Mikkelsen på charmeoffensiv i London City. Erhvervsministeren tror, at Brexit bliver kolossalt besværligt for briterne. Alle 27 tilbageværende EU-lande står sammen, siger han.
Foto: Per Morten Abrahamsen

Brian Mikkelsen på charmeoffensiv i London City. Erhvervsministeren tror, at Brexit bliver kolossalt besværligt for briterne. Alle 27 tilbageværende EU-lande står sammen, siger han.

Internationalt

Erhvervsministeren tog på charmeoffensiv i Brexitland - vi tog med

I årtier har London været verdens finanscentrum, men briternes farvel til EU kan få storbankerne til at flygte. Frankfurt, Paris og Dublin byder sig til, men hvad med at vælge København, spurgte erhvervsminister Brian Mikkelsen og toppen af dansk erhvervsliv på en 24-timers charmeoffensiv. Vi tog med.

Internationalt
FOR ABONNENTER

Der holder en rød sportsvogn i den fornemme lobby. Ikke en lækker Lamborghini, men en smuk veteranracer fra dengang, det britiske imperium stadig var stort. I en lænestol læser en ældre distingveret herre The Times før middagen og ser ud til at være gammel nok til at have været med på D-dag under Anden Verdenskrig.

The Royal Automobile Club på 89 Pall Mall i hjertet af London er indbegrebet af det britiske klassesamfund. En af den slags klubber grundlagt i 1897, hvor man skal være medlem, og hvor Politikens udsendte må deponere fem pund i receptionen for at låne et slips. Ellers bliver man ikke lukket ind i spisesalen med lords på væggene og lysekroner i loftet.

Det er her i The Royal Automobile Club, at en dansk delegation med erhvervsminister Brian Mikkelsen (K), nationalbankdirektør Lars Rohde og en række erhvervsledere i torsdags begyndte, hvad man vel godt kan betegne som et moderne erobringstogt.

Denne gang kom danskerne ikke sejlende som i 800-tallet til De Britiske Øer for at voldtage og plyndre. De farligste våben var kniv og gaffel, og nu skal udenlandske storbanker og mindre finansielle foretagender lokkes til Danmark med udsøgt mad og salgstaler om, hvor fortræffelig en by København er at slå sig ned i, bo i og gøre forretning i.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce