Præsident Donald Trump fotograferet i går, hvor han fik medvind i Højsteret.
Foto: Alex Brandon/AP

Præsident Donald Trump fotograferet i går, hvor han fik medvind i Højsteret.

Internationalt

Trump får sit »udvandede« indrejseforbud godkendt med ti måneders forsinkelse

Tredje version af USA's indrejseforbud ligner en realitet efter gårsdagens Trump-sejr i højesteret.

Internationalt
FOR ABONNENTER

Donald Trump vandt en juridisk sejr, da højesteret sent mandag fejede de lavere retsinstansers begrænsninger på hans indrejseforbud af banen med stemmerne 7-2.

Men sejrens størrelse kan bestemt diskuteres. Trump får sandsynligvis det forbud, han ikke mente kunne vente 1 uge, med mere end 10 måneders forsinkelse og i skrabet en version, han selv har kaldt »udvandet« og »politisk korrekt«.

Selv om præsidentens kritikere fortsat vil mene, at forbuddet strider mod grundlæggende demokratiske principper mod forskelsbehandling af religioner, kan retsstaten også notere sig en sejr i forløbet. Trump har skumlende måttet bøje sig for selve domstolsprocessen i en sag, som han og hans rådgivere troede, at de blot kunne banke igennem på et døgn uden rigtigt at spørge nogen til råds.

To demokratiske dommere af retten afgjorde sammen med de fem republikansk udpegede dommere, at Trump-regeringen har ret til at håndhæve den kontroversielle ordre, der både af kritikere og af præsidenten selv er blevet kaldt et ‘muslimforbud’.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce