Internationalt

EU’s sorte liste over skattely er fyldt med grå huller

Efter årelang debat er EU enig om en skattelyliste. Eksperter mente, at 39 lande skulle på listen. 17 lande er endt på listen. 48 er på en grå liste, fordi de har lovet bod og bedring.

Internationalt
FOR ABONNENTER

Flere havde på forhånd spået, at EU's sorte liste over skattely ville blive en farce, fordi man af politiske hensyn ville udelade steder, der er kendt som verdens værste gemmesteder for ubeskattede rigdomme.

EU-landene enedes tirsdag om en liste på 17 lande og områder. På listen er kendte skattely som Panama og Barbados, men nogle af de steder, hvor flest penge er gemt af vejen, er udeladt.

Det gælder blandt andet Bermuda, Schweiz og Caymanøerne, som er blandt 39 lande, der ifølge hjælpeorganisationen Oxfams specialister bryder med EU’s egne skatteregler og dermed bør være på den sorte liste.

De fleste af disse steder har EU dog sat på en anden liste – en slags grå liste, som også udkom tirsdag. Den grå liste indeholder 48 lande og områder, som godt nok bryder med EU’s regler, men som er blevet fritaget for den sorte liste, fordi de har lovet bod og bedring. Hvis de ikke lever op til reglerne inden udgangen af 2018, ryger de på den sorte liste, lyder det.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce