Mindst tre dræbte i selvmordsangreb i Somalias hovedstad

Bilbombe dræber mindst tre ved en restaurant i Mogadishu. Terrorgruppen al-Shabab hævder at stå bag

Internationalt

Et angreb på en restaurant og et hotel ved Lido-stranden i Somalias hovedstad Mogadishu koster mindst tre personer livet. Det skriver flere internationale medier.

Den islamistiske terrorgruppe Al-Shabab skal ifølge AP have taget ansvar for angrebet på gruppens egen radiostation.

En bil pakket med sprængstoffer skulle angiveligt have kørt ind gennem porten til Liido Seafood Restaurant og eksploderet, hvorefter bevæbnede mænd trængte ind i restauranten og åbnede ild.

De formodede gerningsmænd befinder sig ifølge det lokale politi stadig inde i restauranten, hvor de kan have taget gidsler.

»Gerningsmændene er stadig indenfor og er i gang med at kæmpe mod vores styrker. Et ukendt antal personer er stadig fanget inde i restauranten«, siger talsmand for det lokale politi Mohamed Hussein til AP.

En anden eksplosion skal derudover have fundet sted ved det nærliggende Beach View Hotel.

Området omkring Lido-stranden er fyldt med hoteller og caféer og er efter sigende et populært udflugtsmål både for turister og lokale.

Somalias premiereminister, Abdirashid Ali Sharmarke, fordømmer på sin Twitter-profil angrebet.

For abonnenter

Annonce

Mest læste

Annonce

Forsiden

  Fængslet for drabsforsøg

  Nyhed på vej:

  Retten i Glostrup fængsler en 26-årig mand i foreløbig fire uger for at have forsøgt at dræbe en politimand i Albertslund. Betjenten er fortsat i livsfare. Vi har nyt fra grundlovsforhøret inden længe.

  Onsdag 7. december

  Jakob Nielsen

  Redaktionschef

  Velkommen til det nye Politiken.

  Som du måske har bemærket, har Nobels Fredscenter givet Politikens fotograf Mads Nissen mulighed for at følge årets prismodtager, Colombias præsident Santos, på allernærmeste hold. Se mere her.

  Vi glæder os også til at vise dig flere gode historier fra Football Leaks-lækagen.

  God fornøjelse!