Annonce
Annonce
Internationalt

100 dage til afstemning: Brexit kan blive realitet

Ny undersøgelse fra The Telegraph viser, at de englændere, der vil ud af EU, er mest motiverede til at stemme.

Brexit-afstemning

Torsdag den 23. juni stemte briterne om medlemskabet af EU.

Et lille, men solidt flertal stemte for at forlade den Europæiske Union. 51,9 pct. satte kryds ud for 'Leave', og 48,1 satte kryds ved 'Remain'.

Premierminister David Cameron, der anbefalede et 'ja', har meddelt, at han trækker sig senest til oktober.

Nu bliver det op til en ny britisk regering at forhandle vilkårene for Storbritanniens udtræden af de mange aftaler, der udgør unionssamarbejdet.

Fakta

Brexit-afstemning

Torsdag den 23. juni stemmer briterne om medlemskabet af EU.

Premierminister David Cameron har sendt det til afstemning efter at have fået en række særregler om blandt andet sociale ydelser til EU-udlændinge indført.

Tilhængerne af ’brexit’ anser dem for at være utilstrækkelige. De vil have fuld britisk selvbestemmelse tilbage.

Går briterne ud, vil det ryste EU. Flere lande kan gennemføre tilsvarende afstemninger.

Et EU uden Storbritannien.

Selvom England var med til at grundlægge den Europæiske Union, kan et EU uden Storbritannien meget vel blive en realitet, når briterne går til stemmeurnerne om 100 dage.

Selvom den seneste ORB måling viser næsten dødt løb med 47 procent for at blive og 49 procent for et EU-exit, viser en ny undersøgelse foretaget for den engelske avis The Telegraph, at de englændere, der vil have et brexit, er mere motiverede til at stemme.

LÆS OGSÅ:2016 bliver et afgørende år for EU

Tager man højde for, hvem af de adspurgte der ved, at de med sikkerhed kommer ned og stemmer, viser undersøgelsen, at hele 52 procent er for et brexit, mens 45 procent vil stemme for at blive.

Frygter immigration

Den største årsag til at brexit-tilhængerne vil ud er, at de er bange for en ukontrolleret og stigende immigration som følge af den verserende flygtningekrise.

En frygt som flere af dem, der vil blive i EU faktisk deler. De er til gengæld bange for, at et farvel til EU vil skade den engelske økonomi, og at usikkerheden for, hvordan England vil fungere uden for et europæisk samarbejde, er værre end usikkerheden omkring den europæiske håndtering af flygtnignekrisen.

Valget afholdes torsdag den 23. juni.

Redaktionen anbefaler

Farvel EU, briterne fortjener langt bedre end dig

Del link
Annonce
Mest læste
Dit politiken
Annonce