Annonce
Annonce
Flygtningestrøm

Rohde: Provinsielt ynk fra regeringen i asyldebat

Regeringen opfører sig himmelråbende naivt, siger radikal EU-politiker efter kritik fra udenrigsministeren.

Annonce

Flugten til Europa

Europa oplever den største strøm af flygtninge og immigranter siden Anden Verdenskrig.

Overblik: Migrant? Flygtning? Indvandrer?

Regeringen lever på en øde ø.

Så hård er kritikken fra EU-parlamentariker Jens Rohde (R), efter at udenrigsminister Kristian Jensen (V) har givet danske europaparlamentarikere skylden for, at han og integrationsminister Inger Støjberg (V) på mandag skal stå skoleret i EU om asylpolitik.

»Det er noget provinsielt ynk. Det viser, at regeringen tror, den lever på en øde ø. Den tror, at den kan lave en markedsføringskampagne over for flygtninge og fortælle, at Danmark ikke er et godt sted at komme til - og så tro, at andre ikke læser det og stiller spørgsmål ved, hvad der foregår i Danmark«, siger Jens Rohde til Ritzau.

LÆS OGSÅ:Kristian Jensen: Danske politikere skyld i blakket dansk ry

Rohde skiftede i december fra regeringspartiet Venstre til De Radikale netop i protest mod partiets asylpolitik. Han kalder det dybt naivt, at regeringen tror, at dens politik ikke giver genlyd uden for Danmark.

»At man kan fremsætte et forslag om smykker og en lov om familiesammenføring, som alle mener, er på kanten af menneskerettighederne eller overtræder flygtningekonventionerne. Og så tror man, at vennerne undlader at stille spørgsmål, og at det kun bliver kommunikeret til flygtningene. Det er jo himmelråbende naivt«, siger han.

LÆS OGSÅ:S: Regeringen er selv skyld i udlandets misforståelser

Den samme kritik kommer fra partifællen og kollega i EU Morten Helveg Petersen.

»Det er helt ude i hampen. Jeg synes næsten, det er udtryk for desperation, at man går efter manden i stedet for bolden. Regeringen har selv rykket annoncer ind i udenlandske aviser. Og så bliver det pludselig vores andres skyld, hvis Danmark får et dårligt ry i udlandet.

Så du er ikke enig med Kristian Jensen om, at man bør være fælles om at tale Danmark op?

»Jamen, jeg taler da Danmark op ved enhver given lejlighed. Men jeg er ikke enig i regeringens udlændingepolitik. Og EU-Parlamentet er en folkevalgt forsamling, hvor man deler sig efter anskuelser. Der vil være folk fra andre EU-lande, der deler regeringens politik, og så vil der være andre, der sandelig ikke synes, det er ok«, siger Morten Helveg Petersen til Ritzau.

Redaktionen anbefaler

EU beder Danmark forklare sine udskældte asylstramninger

Del link
Annonce
Mest læste
Dit politiken
Annonce