Annonce
Annonce
Internationalt

Putin beordrer russiske militærstyrker ud af Syrien

Tilbagetrækningen begynder allerede i morgen, skriver Tass.

Fakta Borgerkrigen i Syrien

Borgerkrigen i Syrien har varet i fem år. 250.000 er blevet dræbt, over en million er kvæstet og halvdelen af befolkningen er flygtet.

Dokumentar: Hvad har de gjort galt?

Historien fortalt i 10 kapitler

Fem års krig på tre minutter

Her udkæmpes krigen

IS på to minutter

Ruslands præsident Vladimir Putin har beordret en tilbagetrækning af hovedparten af den russisk militærstyrke, som for øjeblikket befinder sig i Syrien.

Det skriver Reuters, som citerer det russiske nyhedsbureau Tass.

Årsagen til tilbagetrækningen er ifølge Putin, at målene med den russiske operation i Syrien er opfyldt.

»Vore militære styrker har skabt betingelserne for at indlede fredsprocessen«, sagde Putin ifølge Reuters og fortsatte:

»Efter min opfattelse er det mål, som blev sat for forsvarsministeriet og de russiske styrker, i det store hele nået. Med de russiske styrkers hjælp har det syriske militær og patriotiske syriske styrker været i stand til at skabe en fundamental vending i kampen mod international terrorisme og har i det hele taget grebet initiativet på stort set alle områder«.

Rusland har gennem mange år været Syriens trofaste allierede og har gennem de seneste måneder intensiveret sin støtte til Assad-regimet, der har været voldsomt presset af flere oprørsgrupper og ikke mindst IS.

LÆS OGSÅ USA og Rusland er enige om våbenhvile i Syrien

Tilbagtrækningen begynder allerede i morgen, tirsdag.

Meddelelsen kom efter et møde i Kreml mellem Putin og hans forsvars- og udenrigsminister. I forlængelse af tilbagetrækningen vil Rusland intensivere sin rolle i fredsprocessen mellem de stridende parter i borgerkrigen i Syrien.

Ifølge en talsmand for den russiske regering har Vladimir Putin underrettet Syriens præsiden Bashar al-Assad om de russiske planer.

Borgerkrigen i Syrien har varet i fem år. 250.000 er blevet dræbt, over en million er kvæstet og halvdelen af befolkningen er flygtet.

Redaktionen anbefaler

I virvaret af kæmpende parter har Rusland og Assad taget teten

Del link
Annonce
Mest læste
Dit politiken
Annonce