Allieret. Russisk kampfly letter fra syrisk flybase.
Foto: Alexander Kots/AP Photo/AP

Allieret. Russisk kampfly letter fra syrisk flybase.

Borgerkrigen i Syrien

Putin beordrer russiske militærstyrker ud af Syrien

Tilbagetrækningen begynder allerede i morgen, skriver Tass.

Borgerkrigen i Syrien

Ruslands præsident Vladimir Putin har beordret en tilbagetrækning af hovedparten af den russisk militærstyrke, som for øjeblikket befinder sig i Syrien.

Det skriver Reuters, som citerer det russiske nyhedsbureau Tass.

Årsagen til tilbagetrækningen er ifølge Putin, at målene med den russiske operation i Syrien er opfyldt.

»Vore militære styrker har skabt betingelserne for at indlede fredsprocessen«, sagde Putin ifølge Reuters og fortsatte:

»Efter min opfattelse er det mål, som blev sat for forsvarsministeriet og de russiske styrker, i det store hele nået. Med de russiske styrkers hjælp har det syriske militær og patriotiske syriske styrker været i stand til at skabe en fundamental vending i kampen mod international terrorisme og har i det hele taget grebet initiativet på stort set alle områder«.

Rusland har gennem mange år været Syriens trofaste allierede og har gennem de seneste måneder intensiveret sin støtte til Assad-regimet, der har været voldsomt presset af flere oprørsgrupper og ikke mindst IS.

LÆS OGSÅ

Tilbagtrækningen begynder allerede i morgen, tirsdag.

Meddelelsen kom efter et møde i Kreml mellem Putin og hans forsvars- og udenrigsminister. I forlængelse af tilbagetrækningen vil Rusland intensivere sin rolle i fredsprocessen mellem de stridende parter i borgerkrigen i Syrien.

Ifølge en talsmand for den russiske regering har Vladimir Putin underrettet Syriens præsiden Bashar al-Assad om de russiske planer.

Borgerkrigen i Syrien har varet i fem år. 250.000 er blevet dræbt, over en million er kvæstet og halvdelen af befolkningen er flygtet.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce