Annonce
Annonce
Internationalt

Terror-overlever er atter til Eagles of Death Metal-koncert i Paris

I aften spiller Eagles of Death Metal på Olympia. Flere af de overlevende deltager.

Annonce

Terror i Paris

Terrorister angreb Paris seks steder om aftenen fredag aften 13. november 2015. 130 personer blev dræbt, og omkring 350 er såret. Det blodigste angreb ramte spillestedet Bataclan og har kostet 90 mennesker mistede livet.

Overblik: Det ved vi om terrorangrebene i Paris

Grafik: Her ramte terroristerne

Fakta: De store europæiske terrorsager

Godt tre måneder efter terrorangrebene i Paris er Eagles of Death Metal tilbage i den franske by, hvor det gik så grueligt galt. Den 13. november spillede de på Bataclan, hvor i alt 90 koncertgængere mistede livet. I aften spiller de på koncertstedet Olympia.

Siden den 13. november har jeg hverken haft lyst til at gå til koncerter eller i biografen. Men i aften er det tid til, at jeg skal prøve at høre Eagles of Death Metal igen. Jeg har ikke lyttet til dem en eneste gang siden angrebet

Alexis, franskmand

Og blandt publikum er nogle helt specielle deltagere. Flere hundrede af dem, der overlevede angrebet på Bataclan, har fået gratis billetter, skriver avisen The Independent. Ifølge avisen er et hold af psykologer ligeledes tilstede, som kan hjælpe de koncertgæster, der bliver for overvældende af begivenheden.

SE OGSÅ:Da blodig terror ramte Paris

En af koncertdeltagerne er franskmanden Alexis, der overlevede attentatet på spillestedet ved at spille død i halvanden time. Han er meget spændt og lidt nervøs for aftenens oplevelse.

»Siden den 13. november har jeg hverken haft lyst til at gå til koncerter eller i biografen. Men i aften er det tid til, at jeg skal prøve at høre Eagles of Death Metal igen. Jeg har ikke lyttet til dem en eneste gang siden angrebet«, forklarer han til BBC.

Forsanger: »Det er en hellig pligt«

Frontmanden The Eagles of Death Metal, Jesse Hughes udtalte til tidligere på dagen i The Independent, at han følte en »hellig pligt« til at fuldende den aften, tre terrorister i november sidste år ødelagde.

»Jeg opfatter det som en meget hellig pligt. Vi føler, at vi under omstændighederne er udvalgt til at gøre dette - på godt og ondt. Jeg påtager mig det ansvar, som jeg er pålagt af Gud«, fortæller forsangeren i det californiske rockband til The Independent.

I alt døde 130 mennesker under terrorangrebene i Paris, der også ramte et fodboldstation og flere restauranter i byen.

Redaktionen anbefaler

Natten der forvandlede byernes by til frygtens by

Del link
Annonce
Mest læste
Dit politiken
Annonce