Annonce
Annonce
Internationalt

Anklager: Abdeslam ville sprænge sig luften

Salah Abdeslam ændrede sine planer om at sprænge sig selv i luften ved fodboldstadion i Paris, siger anklager.

Terror i Paris

Terrorister angreb Paris seks steder om aftenen fredag aften 13. november 2015. 130 personer blev dræbt, og omkring 350 er såret. Det blodigste angreb ramte spillestedet Bataclan og har kostet 90 mennesker mistede livet.

Overblik: Det ved vi om terrorangrebene i Paris

Grafik: Her ramte terroristerne

Fakta: De store europæiske terrorsager

Ifølge anklageren i Paris havde Salah Abdeslam planer om at sprænge sig selv i luften på Frankrigs nationalstadion, Stade de France, som led i angrebene i Paris den 13. november sidste år.

Men han skiftede mening om det, har han ifølge den franske anklager fortalt belgiske efterforskere.

»Disse første udtalelser, som bør tages med forbehold, efterlader en hel række forhold, som Salah Abdeslam må forklare«, siger anklageren i Paris, François Molins, ifølge nyhedsbureauet AFP på en pressekonference i den franske hovedstad.

Den 13. november sidste år detonerede tre ekstremister deres bombebælter ved indgangen eller nær Stade de France i tidsrummet mellem 21.20 og 21.53.

Det skete i forbindelse med en venskabskamp i fodbold mellem Frankrig og Tyskland, hvor præsident François Hollande var til stede.

Ud over gerningsmændene blev en person dræbt ved stadionet.

Det var Abdeslam, der kørte de tre selvmordsbombemænd til stedet, hvorpå han selv blev opdaget i Paris' 18. arrondissement. Det var et af de områder, som Islamisk Stat nævnte som et planlagt mål, da gruppen tog skylden for angrebene i Paris.

Området blev forskånet for angreb. I stedet gik det ud over blandt andet koncertstedet Bataclan, hvor 90 mennesker blev dræbt.

I alt mistede 130 mennesker livet under terroranslaget mod Paris i november.

Redaktionen anbefaler

Her er de 7 vigtigste ting, du skal vide om tilfangetagelsen af Europas mest eftersøgte

Del link
Annonce
Mest læste
Dit politiken
Annonce