Forholdet mellem præsident Trump og hans russiske kollega, Putin - her skrevet med kyrilliske bogstaver - er løbet ind i uventede problemer. Montage: Lise Mogensen.
Fotomontage: Lise Mogensen

Forholdet mellem præsident Trump og hans russiske kollega, Putin - her skrevet med kyrilliske bogstaver - er løbet ind i uventede problemer. Montage: Lise Mogensen.

USA

Tætte kontakter til Rusland skaber krise for Trump

Lækager fra amerikanske sikkerhedstjenester afslører jævnlige kontakter mellem Trumps folk og Rusland.

USA
FOR ABONNENTER

Frem mod præsidentvalget i november arbejdede Rusland ifølge amerikanske sikkerhedstjenester aktivt på at hjælpe Donald Trump til magten, men lige siden har forholdet til Rusland svækket hans greb om den.

Mindre end en måned efter Trumps indsættelse som præsident undersøges både hans og flere medarbejderes forbindelser til Rusland, han har måttet fyre sin øverste sikkerhedsrådgiver, medlemmerne af hans sikkerhedsråd er rystede, regeringen er internt uenig, og Donald Trumps muligheder for at lave en stor politisk aftale med Ruslands præsident, Vladimir Putin, bliver sværere og sværere at få øje på.

Rusland hænger som en mørk sky over Det Hvide Hus i Washington.

Forbundspolitiet, FBI, er i gang med at efterforske, hvilke forbindelser der har været mellem Trump-folk og den russiske regering op til valget.

Prøv Politiken i en måned for 1 kr.

Med et digitalt abonnement får du fuld adgang til politiken.dk og e-avisen leveret hver aften.

Kom i gang med det samme

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

    Serie: Malak leger videre, mens ingen vil have hende

    De danske myndigheder mener, at 12-årige Malak Saidi hører til i Marokko, selvom hun har boet i Danmark i 12 år. Hvad skal vi stille op med Malak og de mere end 100 børn i det danske asylsystem?

    Læs første del af serien om Malak her.

Annonce