Det er med den banebrydende CRISPR-teknologi lykkedes at skabe en kalorielet gris, der er kuldetolerant. Det kan blive vejen til en bedre kødkvalitet og en øget dyrevelfærd i svineproduktionen. Illustration: Claus Nørregaard
Foto: Claus Nørregaard

Det er med den banebrydende CRISPR-teknologi lykkedes at skabe en kalorielet gris, der er kuldetolerant. Det kan blive vejen til en bedre kødkvalitet og en øget dyrevelfærd i svineproduktionen. Illustration: Claus Nørregaard

Viden

Godt nyt til bacon-elskere: Kineserne skaber fedtfattig gris med banebrydende genteknologi

Med den banebrydende genteknologi CRISPR er det lykkedes at skabe en fedtfattig og frugtbar gris, der med sin kalorielette natur kan blive en konkurrent til dansk svineproduktion.

Viden
FOR ABONNENTER

Når man åbner en flad pakke med skiveskåret bacon, så kan det nogle gange være svært at se kødet for bare fedt.

Den virkelighed har et kinesisk forskerhold gjort deres til at lave om på, så vi i fremtiden kan mæske os i mere fedtfattig bacon og svinekoteletter med en større andel af kød.

For det er lykkedes forskerne med den banebrydende genteknologi CRISPR-Cas9 at skabe et nyt kuld af smågrise, som bærer på en lavere fedtprocent og som en ekstra gevinst er bedre til at modstå kulde, når de kommer til verden.

Så de nyfødte grise vil formentlig være bedre til at overleve i en kold stald, hvis de falder uden for varmelampen, som er en væsentlig årsag til, at der er en høj dødelighed blandt nyfødte grise.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce