Et hold ingeniører fra DTU har slået katten af tønden og har analyseret sig frem til, hvor man skal ramme, hvis man drømmer om at blive kattedronning eller kattekonge. Kilde: politiken.tv / Foto: Johannes Skov Andersen og Jakob Kyed Klip: Jakob Kyed

Viden og tech

Spørg Lasse: Hvor er det bedst at slå på fastelavnstønden?

Eksperter i bæredygtige konstruktioner har analyseret sig frem til, hvor en fastelavnstønde er mest sårbar.

Viden og tech
FOR ABONNENTER

Du står foran fastelavnstønden med en kat på siden. Dine kolde fingre har et fast greb om køllen, og du gør klar til at knalde til tønden med et ordentligt brag. Du tøver et øjeblik. For hvor skal slaget ramme, hvis tønden for alvor skal give efter?

Det spørgsmål vil formentlig ligge mange danskere, store og små, på sinde i denne weekend. Det gælder også for niårige Malin Høm fra Valby, der har afleveret et brev til vidensredaktionen på Politiken, hvor hun spørger, hvor hun skal ramme tønden, hvis hun drømmer om at blive kattedronning eller kattekonge.

»Hvordan slår man bedst på en tønde?«, spørger Malin Høm.

Vi har kontaktet et hold ingeniører fra DTU med sektionsleder Holger Koss i spidsen for at finde ud af, hvor en fastelavnstønde har sit svageste punkt. De er eksperter i bærende konstruktioner. Det vil sige, at de er gode til at bygge huse, tårne, vindmøller og broer, så de ikke falder sammen og kan overleve et stormvejr.

Prøv Politiken i en måned for 1 kr.

Med et digitalt abonnement får du fuld adgang til politiken.dk og e-avisen leveret hver aften.

Kom i gang med det samme

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce