Kirug. Paolo Macchiarini blev verdenskendt, da han som den første i verden, transplanterede luftrør med imprægnerede stamceller.
Foto: Lorenzo Galassi/AP

Kirug. Paolo Macchiarini blev verdenskendt, da han som den første i verden, transplanterede luftrør med imprægnerede stamceller.

Viden og tech

Romance: Kirurgen gik ikke i små sko

Paolo Macchiarini fik tv-producers hjerte til at banke. Senere hyrede hun en privatdetektiv.

Viden og tech

Set i bakspejlet var det den gamle historie om kærligheden, der gør blind, måtte den 49-årige amerikanske tv-producer Benita Alexander blankt erkende, da sandheden sidste forår gik op for hende:

Paolo Macchiarini – den verdensberømte italienske kirurg og den mand, hun elskede og troede, hun skulle giftes med i juli 2015 – havde, helt siden de første gang flettede fingre i 2013, løjet, så det drev. Både om dette og hint.

Jeg vidste godt, at jeg krydsede en grænse

Historien står at læse i januarudgaven af det amerikanske magasin Vanity Fair, hvor Benita Alexander, den besvegne, fortæller løs – mens Macchiarinis røst er ganske fraværende. Han blev spurgt indtil flere gange, for Vanity Fair ville hjertens gerne have haft hans version af romancen med, men han vendte aldrig tilbage.

Måske fordi han ikke mente at kunne komme med en plausibel forklaring på de mange løfter, han angiveligt gav sin tilkommende – herunder, at selveste pave Frans ville vie dem i Vatikanet, og at Michelle og Barack Obama, Vladimir Putin, Elton John, tenoren Andrea Bocelli, Hillary og Bill Clinton ville være blandt gæsterne ved den efterfølgende middag? Eller var han ved at udtænke det rette forsvar mod de anklager om videnskabeligt fusk, der nu hagler ned over ham?

Romantisk tur til Venedig

Benita Alexander arbejdede for NBC News, da hun ifølge Vanity Fair første gang mødte Paolo Macchiarini i sommeren 2013. Mødet fandt sted i forbindelse med et tv-program om Macchiarini, som en af stationens journalister ville lave – med Alexander som producer. Men allerede kort efter dette indledende møde var hendes forhold til kirurgen af en natur, der ikke opfyldte NBC’s etiske standarder for omgang mellem kilder og journalister:

»Jeg vidste godt, at jeg krydsede en grænse«, sagde hun, da Vanity Fair spurgte ind til dette. »Men vi var vilde med hinanden, og jeg var forelsket«. Sammen fløj de blandt andet til Venedig – og var på gondoltur, forstår sig – og han betalte alt, »for når det kom til penge, var han altid utroligt generøs«, fortalte Benita Alexander til Vanity Fair.

I de to år, forholdet varede, satte hun ikke spørgsmålstegn ved Macchiarinis løfter og forklaringer. Han var jo verdensberømt og havde sikkert venner og forbindelser overalt. Og under optagelserne til udsendelsen – der endte med at blive vist i 2014 og tilmed nomineret til en Emmy – fortalte hun heller ikke NBC om sit mildt sagt noget uprofessionelle forhold til kirurgen.

Macchiarinis ballon revnede, da Benita Alexander af en ven blev gjort opmærksom på, at paven faktisk ville være i Sydamerika den dag, brylluppet skulle finde sted. Da åbnede hun øjnene og fik ved hjælp af en privatdetektiv afdækket de øvrige løgne.

Hun arbejder ikke længere for NBC.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce