Brevkamp. Greenpeace er kendt for deres talrige og dramatiske aktioner i kampen for en grønnere planet. Denne gang foregår kampen med pennen som våben og mod en lang række nobelprismodtagere.
Foto: Will Rose/AP

Brevkamp. Greenpeace er kendt for deres talrige og dramatiske aktioner i kampen for en grønnere planet. Denne gang foregår kampen med pennen som våben og mod en lang række nobelprismodtagere.

Viden og tech

Dokumentation: Læs svarbrevet fra Greenpeace til nobelprismodtagerne

110 nobelprismodtagere har ytret kritik af Greenpeace og organisationens modstand mod genmodificerede fødevarer. Kampagneleder Wilhelmina Pelegrina imødekommer kritikken i dette åbne brev.

Viden og tech
FOR ABONNENTER

Et antal nobelprismodtagere har nyligt underskrevet et brev, der opfordrer Greenpeace til at genoverveje sin holdning til genmodificeret ris, såkaldt Golden Rice. Som reaktion på brevet siger Wilhelmina Pelegrina, fra Greenpeace i Sydøstasien:

Beskyldningerne om, at nogen blokerer for genmodificeret Golden Rice er usande. Golden Rice er slået fejl som løsning, og trods mere end 20 års forskning sælges afgrøden ikke i dag. Som forskningsinstituttet International Rice Research Institute har erkendt, er det ikke dokumenteret, at denne ristype faktisk afhjælper A-vitaminmangel. For at gøre det helt klart: Vi taler om noget, der ikke engang eksisterer.

Producenterne oversælger Golden Rice for at bane vej for andre, mere indbringende genmodificerede afgrøder. Dette kostbare eksperiment har ikke givet resultater i de seneste 20 år, men til gengæld bortledt opmærksomheden fra metoder, der allerede fungerer. I stedet for at investere i denne alt for dyre PR-øvelse bliver vi nødt til at afhjælpe fejlernæring med en mere alsidig kost, mere retfærdig adgang til fødevarer og økologisk landbrug.

Den eneste sikre løsning på problemet med fejlernæring er en varieret og sund kost. Ved at give mennesker rigtig mad baseret på økologisk landbrug sætter man ikke bare ind mod fejlernæring: Det er også en løsning, vi kan bruge i stor og mindre målestok til at tilpasse os klimaforandringerne.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce