Et dansk ingeniørhold har kvalificeret sig til en prestigiøs turnering opkaldt efter Abu Dhabis stenrige kronprins og skal kæmpe om en pengesum på 5 millioner dollars. Kilde: Politiken / Lasse Foghsgaard og Martin Lehmann

Viden og tech

Dansk robot kører galt inden stor konkurrence om millioner af kroner

Et dansk ingeniørhold har kvalificeret sig til en stor robotkonkurrence i Abu Dhabi, hvor de skal kæmpe om en pengepræmie på 35 millioner kroner med nogle af verdens førende universiteter inden for robotteknologi. Et uheld med en selvkørende robot har fået nerverne på højkant i holdets træningslejr hos DTU Elektro.

Viden og tech
FOR ABONNENTER

Det er ikke en robot, der tager imod, da døren går op til Danmarks Tekniske Universitets Institut for Elektroteknologi, DTU Elektro, i Lyngby nord for København. Det er derimod lektor Ole Ravn, som virker en lille smule rystet.

For i weekenden skete der et uheld med den selvkørende robot, som skal repræsentere DTU og dermed Danmark i en stor international konkurrence i Abu Dhabi fra 16. til 18. marts, hvor verdens førende universiteter inden for robotteknologi vil deltage og kæmpe om en samlet præmiesum på 35 millioner kroner.

Den ingeniørstuderende Christian Witting kom lørdag middag til at tænde for et forkert computerprogram, så robotten i stedet for at tage et stille og roligt venstresving drejede til højre med stor hastighed og brasede ind i en stolpe til indgangspartiet hos DTU Elektro. Den tog uheldigvis fra med robotarmen, og hånden tog skade. Et led blev slået skævt, og hånden mistede et par ledninger.

Derfor ligner gangen hos DTU Elektro en robotskadestue, hvor en reparatør er tilkaldt. Han er i gang med at forsyne robotten med en ny velfungerende hånd.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

    Sådan er kommunalvalget gået

    Søjlerne viser landsresultatet (resultatet af 2013-valget står i gråt)

Annonce