Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Hvad er dette?

'Hvis jeg er ked af noget, fortæller jeg det, når vi laver mad'

Betalt indhold: Sofie og hendes far får talt om hverdagen i børnehaven, når de laver mad sammen.

Jette Benn er ekstern lektor og emerita ved Institut for Uddannelse og Pædagogik ved DPU, Aarhus Universitet. Her giver hun en række forslag til spørgsmål, som børn og forældre kan snakke om mad ud fra:

Hvad?

Hvad kan vi lide, hvad kan vi ikke lide og hvorfor?

Hvad spiser du? Hvad spiser jeg og hvorfor?

Hvad er mad for mig?

Hvorfor?

Hvorfor spiser vi?

Hvordan?

Hvordan får vi både det, der er nødvendigt og tilstrækkeligt?

Hvordan spiser vi? Sidder vi rundt om et bord, render vi rundt med maden i hånden? Har vi dug på bordet, hvad er vores bordhygge og -skikke?

Hvornår?

Hvornår spiser vi, på hvilke tidspunkter og hvor længe?

Hvornår spiser vi rigtig mad, og hvornår spiser vi andre typer af mad? Er det, vi spiser mellem måltiderne f.eks. rigtig mad?

Hvor?

Hvor spiser vi, og hvor må vi spise? Er det ok at sidde i strandkanten eller i skoven, og hvad sker der, når vi gør det?

Hvor kommer maden fra, hvordan laves den?

Se opskriften på kyllingedeller her