Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Hvad er dette?

Ekspert: Forvent bump på vejen, når børnene er med i køkkenet

Betalt indhold: Dagens børnevenlige ret er medaljoner - og der skal en kvart liter piskefløde i, mener Sofie på 5 år.

Når børnene er med i køkkenet, er det vigtigt ikke at slå for store projekter op, men derimod holde madlavningen på et plan, hvor barnet – og den voksne selv – kan være med:

Har man ikke tid til at lave en lasagne fra bunden, så åbn en dåse tun og lun et pitabrød.

Og hvis humøret ikke er til det helt store, og det kniber med motivationen hos børnene, kan det være en god idé at holde en pause, hvor man danser til et godt stykke musik.

Eller at lege tv-køkken eller restaurant, så man både leger madlavning, oprydning og borddækning ind i børnene.

»Selv om der kan være nogle bump på vejen, når børnene er små, er det vigtigt, at madlavningen ikke først bliver introduceret, når de som teenagere ikke gider være med. Er de med tidligt, ved de, hvordan man laver mad, men vigtigst af alt føler de sig værdifulde«, siger Mette Oxenbøll Nonbo.

Læs hele guiden her