0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Hvad er dette?

Her fortæller seks københavnske personligheder om deres post pandemi-planer i hovedstaden

17. maj 2021

København vågner stille og roligt af coronadvalen, og så skal vi igen ud og slå os løs på restauranter og vinbarer, se film i små og store biografer og tage for os af alle de kulturelle oplevelser, som verdens bedste hovedstad gemmer på. Seks af de københavnere, der tegner byen, guider til de biografer og bistroer, museer og gallerier, biblioteker og smørrebrødsrestauranter, som de har savnet mest under nedlukningen.

»Især glæder jeg mig til at komme på Statens Museum for Kunst. Det er et sejt museum«

Når kunstner Frederik Næblerød, som sidste sommer kunne opleves i DR-programmet ‘Kunstnerkolonien i Skagen’, går på opdagelse i København, behøver det ikke koste mange kroner. Men han glæder sig til igen at kunne besøger kunstmuseer som Arken i Ishøj og Statens Museum for Kunst.

Se Frederiks anbefalinger her

»Det er bare fucking god mad og det bedste personale, jeg har oplevet i København«

Manuskriptforfatter-eleven Anna Juul - bedre kendt som alter egoet bag forfatteren Veronika Katinka, pennen bag Den Korte Radioavis og som hovedperson i DR3-serien “Min Kamp” - skal på brunt værtshus, fransk bistro og i en stor biograf, når corona-nedlukningen er ovre, men muligvis aldrig igen på Assistens Kirkegården.

Se hvad Veronika glæder sig til

»Det er her du får de bedste pizzaer i hele hovedstaden, uden tvivl«

Amerikanske Matt Orlando, Amass’ ejer og Nomas tidligere chefkok, er ved at dø af længsel efter hiphop-koncerter på Loppen, byens bedste pizza, et semi-hemmeligt smørrebrødssted, og så at kunne sætte sit køkken i sving igen efter et langt og hårdt corona-år.

Se her hvad Matt skal opleve

»De har kun to sale, og du kommer ikke, fordi der er Dolby Digital-lyd eller et eller andet særligt og nyt«

Emma Rosenzweig, der studerer film på kunstakademiet i Frankfurt og skriver på manuskriptet til sin første fiktionsfilm, savner især at besøge sin favoritbiograf på Vesterbro, at få kulturelle input på kunstmuseer og tage fra hjemmet i Indre By til Nordvest for at spise den bedste tyrkiske lahmacun.

Læs og se, hvor Emma skal i biografen

»Tiden efter corona bliver legendarisk. Sommeren i år kan blive magisk«

Simon Lennet, der sammen med Simon Frank, ejer Søpavillonen og tilhørende Restaurant Babylon, har været ked af at være i byen under nedlukningen. Men han tror og håber på, at sommeren i hovedstaden i år med blandt andet Copenhagen Jazz Festival bliver magisk.

Det skal Simon, når byen åbner op

»Copenhagen Contemporary var det første sted, jeg tog hen, på genåbningsdagen«

Kunstner og kropsaktivist Maja Malou Lyse beskæftiger sig i sin kunst med seksualitet og krop, og netop kroppen glæder hun sig til at få aktiveret i de Københavnske badeanstalter, på biblioteket og ikke mindst på byens kunstmuseer.

Se hvor Maja skal hen

Sammen gør vi byen levende igen

Det er for længst klart for os alle, hvor meget vi har savnet de oplevelser, som byen giver os. Samtidig er der ingen tvivl om, hvor meget restauranterne, butikkerne og kulturinstitutionerne har savnet OS. Se genåbningen som en mulighed for at udforske byens kvarterer på ny med VisitCopenhagens guide, hvor vi har samlet vores anbefalinger til shopping- og madoplevelser.

Find tips til oplevelser her
Artiklen er låst – Sådan kommer du videre:
Du er her
Vil du have adgang?
NEJ
JA
Vil du tillade dataindsamling?
NEJ
JA
Køb abonnement

Som abonnent kan du tilpasse hvilken data, der indsamles.

Du kan altid trække dit samtykke tilbage.