0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Hvad er dette?

Rækkevidde og holdbarhed - hvad er op og ned om elbiler?

Betalt indhold: Hvor langt kan de køre? Kan man lade op derhjemme, og hvor holdbar er en elbil? Vi har stillet de mest gængse spørgsmål om elbiler og giver svaret.

Flere og flere har elbiler i tankerne, når de skal vælge en ny bil og med den tanke melder sig en række spørgsmål. Vi har taget fat i nogle af de mest centrale.


Rækkevidde

En realistisk rækkevidde på de forskellige elbiler ligger i dag fra omkring 100 kilometer til 500 kilometer på en opladning. Elbilers rækkevidde opgøres både i teoretisk rækkevidde, NEDC, og faktisk rækkevidde.

Mange faktorer kan påvirke en elbils faktiske rækkevidde - det kan være kørestil og høj hastighed, behov for varme i kabinen og lave temperaturer, der kan trække fra i regnskabet.

Det betyder, at man ikke bør købe en elbil, der på papiret teoretisk kun lige dækker éns behov - især om vinteren kan rækkevidden blive forkortet. Til gengæld er ’tanken’ fuld hver morgen.