0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Ahmad Al-rubaye/Ritzau Scanpix
Foto: Ahmad Al-rubaye/Ritzau Scanpix
En deltager til begravelsen af Qassim Suleimani vajer med et flag. På flaget ses ansigterne af Irans Ayatollah Ali Khamenei (øverst), den afdøde iranske general Qassim Suleimani (tv.) og den libanesiske Hezbollah-leder Hassan Nasrallah (th.).
App_overblikket

To raketter har ramt Bagdads Grønne Zone

Raketter er slået ned i Den Grønne Zone i Bagdad. Mindst en af raketterne ramte 100 meter fra den amerikanske ambassade.

App_overblikket

Godmorgen.

Dramaet efter Trumps likvidering af den iranske general Qassim Suleimani fortsætter. Irakisk militær meddeler, at to raketter er slået ned i den såkaldte Grønne Zone i Bagdad. Et topsikret område, hvor der ligger udenlandske ambassader, deriblandt den amerikanske mission. Det skriver Ritzau.

Meldingen fra militæret er, at der ikke er dræbte eller sårede. Men politikilder fortæller til Reuters, at mindst en af raketterne ramte 100 meter fra den amerikanske ambassade.

Iran angreb 24 timer inden de seneste bombenedslag to baser i Irak, herunder basen Al-Asad, hvor der også befinder sig danske soldater. Den amerikanske præsident, Donald Trump, reagerede på angrebene med hårdere sanktioner mod præstestyret, og vurderingen lød, at Trump havde »vundet en udenrigspolitisk sejr af de større«.

Efter angrebene på militærbaserne valgte statsminister Mette Frederiksen (S) at flytte omkring 100 danske soldater ud af Irak til Kuwait.

Den amerikanske FN-ambassadør skrev onsdag til FN’s Sikkerhedsråd, at drabet på Qassim Suleimani var selvforsvar, og at USA er klar til at tage yderligere skridt i Mellemøsten, hvis det bliver nødvendigt.


Kæmpebrand får militæret til at evakuere australsk turistø

Militæret er sat ind på dele af den australske turistø Kangaroo Island, hvor en stor brand er ude af kontrol. Indbyggere på øen har af det lokale militær fået at vide, at de har fem minutter til at forlade deres hjem. Det er blandt andet en stor brand tæt på byen Parndana midt på øen, der er ude af kontrol, og som har retning mod byen. Det skriver det australske medie Nine News, ifølge Ritzau.


Kommuner får rekordmange underretninger

Kommunerne har aldrig skulle forholde sig til så mange underretninger om børn og unge, som de gør i dag. Antallet af børn og unge, der er blevet foretaget en underretning om, er således steget med 21 procent på fire år. Det skriver Kristeligt Dagblad. »Det er selvfølgelig positivt, hvis stigningen i underretninger virkelig rammer de børn, som har brug for hjælp. Modsat kan man frygte, at vi lige nu oplever underretninger af børn, som slet ikke burde være inde i systemet«, siger Frank Ebsen, docent på Institut for Socialt Arbejde på Københavns Professionshøjskole, til Kristeligt Dagblad.


SF vil sætte karakterloft på optag på studier

Det skal være slut med adgangskrav, der sprænger karakterskalaen, når unge fremover søger ind på en videregående uddannelse. Det mener SF, skriver Jyllands-Posten. Partiet vil lægge et loft over adgangskvotienten, så alle uddannelser, der har adgangskrav på 10 eller derover, i stedet skal tilbyde en optagelsesprøve til elever med et snit over 10, hvis der er flere ansøgere end pladser. Forslaget skal være med til at tage brodden af karakterræset, siger undervisningsordfører for SF, Jacob Mark.


Podcast: Når kendte ansigter pynter på et diktatur

I Saudi-Arabien kan homoseksuelle stadig straffes med døden. Alligevel sagde stjerner fra hele verden ja til at deltage i en musikfestival, der skulle promovere landet positivt. Hvor går grænsen for, hvad kendte mennesker bør lægge ansigt til på sociale medier? Lyt til dagens afsnit af Du lytter til Politiken her.


Det sker i dag:

  • Børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) er kaldt i samråd om ansættelsen af en ny presse- og kommunikationschef i Børne- og Undervisningsministeriet.
  • Parlamentarikerne i Underhuset i Storbritanniens parlament drøfter igen i dag premierminister Boris Johnsons brexit-aftale. Det er Boris Johnsons mål, at aftalen skal træde i kraft 31. januar.
  • Kommunernes Landsforening afholder i dag og i morgen Kommunaløkonomisk Forum 2020. Det finder sted i Aalborg Kongres & Kultur Center.
  • SAS kommer med trafiktal for december 2019. Tallene viser blandt andet, hvor mange passagerer, der tog et SAS-fly, og hvor mange sæder, der stod tomme.

Det skete i dag:

  • 1995: Den russiske kosmonaut Valeri Poliakov sætter ny rumrekord ved at have tilbragt 366 dage i rummet ombord på rumstationen Mir.
  • 2005: Den Palæstinensiske Befrielsesorganisations leder Mahmoud Abbas vinder præsidentvalget i det palæstinensiske selvstyreområde.

Et nyt ungdomsoprør


Ensretning


Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden