Om katten Clyde er ligeså misfornøjet som denne vides ikke. Arkvfoto.
Foto: MAYA HASSON/AP

Om katten Clyde er ligeså misfornøjet som denne vides ikke. Arkvfoto.

Bagsiden

Katten Clyde vender hjem efter tre år

Strømmen af kæledyr, der vender hjem efter flere års ukendte strabadser vil ingen ende tage.

Bagsiden

En lykkelig genforening eller et mislykket flugtforsøg?

Efter tre års eventyr er katten Clyde blevet returneret til sin ejer.

Katten er som en anden jægersoldat svømmet fra den tasmanske ø til det australske fastland og derefter vandret 3.200 kilometer ind i den australske ødemark - hvor han altså til sidst blev fundet af fremmede magter.

Plejet af sygeplejerske Ejeren af katten Clyde, Ashleigh Sullivan på 19 år, havde ellers opgivet alt håb om at se sin langhårende Himalayakat igen, efter han 'pludseligt' forsvandt fra hendes hjem i Hobart i Tasmanien.

Men det var indtil, en sygeplejerske fandt katten Clyde vandrende omkring det hospital, som hun arbejdede på i byen Cloncurry i delstaten Queensland.

Mikrochip afslørede ejerskab

Sygeplejersken tog sig af Clyde i fire måneder, indtil hun tog til dyrelægen, der via en indopereret mikrochip kunne lokalisere kattens ejer - der altså stadig boede i Hobart tilbage på den tasmanske ø.

På grund af den opsigtsvækkende historie valgte et dyretransportfirma ganske gratis at flyve katten tilbage til sin ejer, der til gengæld blev »overvældet« over at få sin kat igen.

Hun siger, at det føles som katten slet ikke har været væk, og at katten Clyde opfører sig helt normalt, efter han er vandt tilbage til sin ejermands habitat.

Hvad katten Clyde selv mener om den velgørende aktion, melder historien selvsagt ikke noget om.

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?
  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?

  Henter…

  I aftes udkom årets store madbibel - Michelin-guiden 2019. Michelin har været den højeste kulinariske smagsdommer i en tid, hvor madkultur er blevet en international megatrend, og kokke er blevet rockstjerner. Men er stjernerne lige så vigtige pejlemærker, som de har været?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

 • 
  A male giant panda from China named Cai Tao eat eats a stick at Taman Safari Indonesia zoo in Bogor, West Java, Wednesday, Nov 1, 2017. Giant pandas Cai Tao and Hu Chun arrived Indonesia last month as part of China's "Panda diplomacy." (AP Photo/Achmad Ibrahim)

  Et kongerige for to pandaer? Kun Kinas allerbedste venner får lov at lease et par af de sjældne pandabjørne, sagde den kinesiske præsident Xi Jinping, da han lovede Danmark et par. Kina har flere gange brugt de sjældne dyr som en brik i deres udenrigspolitik. Men hvad har Danmark givet køb på, for at blive en af Kinas allerbedste venner? At tale om Tibet?

Forsiden

Annonce