Snyyydt! Hvad hulen skal vi gøre, når de pludselig står her? I Hollywoods verden lander de altid i nærheden af Washington og præsidenten, men det er slet ikke ham, der skal byde velkommen. Forlød det. Den historie kunne pressen godt lide. Her er vi på Miami Museum of Science and Planetarium, hvor en figur fra filmen 'Alien Autopsy' er udstillet.
Foto: LYNNE SLADKY (arkiv)/AP

Snyyydt! Hvad hulen skal vi gøre, når de pludselig står her? I Hollywoods verden lander de altid i nærheden af Washington og præsidenten, men det er slet ikke ham, der skal byde velkommen. Forlød det. Den historie kunne pressen godt lide. Her er vi på Miami Museum of Science and Planetarium, hvor en figur fra filmen 'Alien Autopsy' er udstillet.

Bagsiden

Hele verden hoppede på rumvæsen-historie

Både danske og udenlandske medier købte historien om, at FN havde udpeget en ambassadør til at byde rumvæsenerne velkommen.

Bagsiden

Sandheden er derude.

Man læser den bare ikke i Sunday Times. Selv om avisen normalt er en af de mere troværdige.

Men i denne weekend spyttede avisen en historie ud om en FN-udpeget rumvæsen-ambassadør, som lød - ja, helt fantastisk - hvorfor resten af klodens medier selvfølgelig straks citerede løs.

Der var bare et lille problem. Det var fup og fidus. Eller i hvert fald en sandhed med modifikationer.

Det lyder ellers rigtig cool

Historien gik på, at FN ville udpege en kvindelig 58-årig astrofysiker fra Malaysia til at være personen, der skulle byde rumvæsener velkommen, hvis de en dag skulle lande og sige 'Take me to your leader'.

Opdagelsen af 700 nye planeter om stjerner i andre galakser havde gjort spørgsmålet mere presserende end nogensinde før, og da Mazlan Othman, som astrofysikeren hedder, selv havde været med til at finde de mange nye planeter, og desuden er leder af FN's rumkomite 'Office for Outer Space Affairs' (Unoosa), var det oplagt, at hun blev valgt.

Sunday Times citerer i historien også professor Richard Crowther, som er ekspert i rumfartslovgivning ved UK Space Agency:

»Othman er bestemt det tætteste, vi kommer på en 'take me to your leader'-person«, siger han.

Den koordinerede indsats skal være tolerant Historien eksploderede i søndags over hele verden, og herhjemme nåede da også både net- og radiomedier med på historien i går og i dag.

LÆS EKSEMPLER FRAThe Telegraph, The Independent, Asian Tribune, Jylland-Posten, MetroXpress

Men på avisen The Guardian ville man godt lige efterprøve, om pudsigheden havde hold i virkeligheden.

Ifølge Sunday Times ville Othman på en konference hos det britiske rumagentur The Royal Society i næste uge fortælle, at muligheden for et møde med rumvæsener er mere sandsynlig end nogensinde, og at det derfor er rygende nødvendigt med en plan for, hvordan FN skal koordinere deres velkomst.

En velkomst som skal være en »tolerant« en af slagsen, som Sunday Times skriver.

Det ville ellers være cool
Men ak, i en mail til redaktionen på The Guardian slår Othman historien i stykker.

»Det lyder ellers rigtig cool, men jeg bliver nødt til at benægte det«, skriver hun.

Othman bekræfter dog, at hun ganske rigtigt skal tale til The Royal Society i næste uge, men at talen handler om 'near-Earth objects' - altså risikoen for, at meteorer rammer Jorden.

The Guardian har også talt med rumagenturet The Royal Society, som ryster på hovedet af historien, mens andre medier såsom aol.com har haft kontakt til FN, som kalder historien for »det rene vrøvl«.

Ærgerligt nok.

For det var en rigtig god historie, som de seneste to dage har skabt i omegnen af 100.000 hits på google.

Ufoerne gik efter atomanlæg

For at gøre forvirringen endnu større, kom udnævnelsen af verdens første rumvæsen-velkomstperson samtidig med, at en gruppe pensionerede mænd fra det amerikanske flyvevåben på en pressekonference i Washington fortalte, at UFO'er svævede lystigt over USA's atomlagre igennem 1960'erne, 70'erne og 80'erne.

De pensionerede flyvevåbenfolk kunne fortælle om flere episoder, hvor disc- eller cigarlignende objekter svævede over atomanlægene, og det lykkedes såmænd et af dem at desarmere flere atomsprænghoveder.

MERE INFO CNN's dækning af UFO-historien (Eksternt link)

Det skete eksempelvis i Montana i 1967. Her blev ti såkaldte 'Minutemen'-misiler desarmeret, mens et uidentificeret objekt hang over basen, forlød det.

Og det er ikke bare noget, de bilder sig ind, fortalte den tidligere kaptajn Robert Salas, som var til stede i Montana i 1967.

»UFO-fænomenet er ægte nok. Det er ikke fantasi, og der er enormt meget hemmelighedskræmmeri i regeringen om det her. Det amerikanske luftvåben lyver omkring de nationale sikkerhedsimplikationer ved UFO'er på atombaser, og vi kan bevise det«.

Præcis hvordan de vil bevise det, fremgår ikke helt, men en ting er sikkert.

Sandheden er derude.

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden