Bagsiden

Andekonkurrence: Er du den nye Walt Disney?

Politiken.dk giver dig mulighed for at skrive dit helt eget andeeventyr og få det trykt i Anders And-bladet.

Bagsiden

OPDATERING 27. december: Bladet er ude - læs vindernes reaktion, og se, hvordan den oprindelige synopsis så ud

SE:

OPDATERING 2. april: Finalen er i gang! SE:

I 1999 udskrev Politikens Bagside en Anders And-konkurrence i anledning af matrosens 50 års jubilæum i Danmark.

Læsernes opgave blev at færdiggøre Anders' slager 'Den Hulkende Sømand', der i sin tid indbragte ham en sejr i Andebys Melodi Grand Prix med linjerne: 'Oh, skænk mig en grav / ved det isgrønne hav / hvor kun bølgerne hører min gråd'.

Smukke, smukke ord fra den legendariske andeoversætter Sonja Rindom.

Redaktionen modtog dengang flere hundrede bidrag fra et bredt udsnit af de af landets andefolk, der mente at kunne nærme sig samme lyriske tæft som Rindom, og en af dem, der forsøgte sig, var faktisk overtegnede andefan, der siden endte med at blive journalist her på netavisen.

Sådan er livets cirkler nogle gange lidt pudsige, men skuffelsen over at tabe til en museumsdirektør i 1999 og forlade konkurrencen aldeles hædersløs har aldrig rigtig lagt sig. Så som et led i helingsprocessen har Bagsiden nu udtænkt en ny Anders And-konkurrence, der sparker rumpe på den fra 13 år siden.

Egmont var heldigvis med på den, så nu kan du, kære læser, få muligheden for at gå Walt Disney, Carl Barks og Don Rosa i bedene og forfatte din helt egen Anders And-historie fra grunden. Send Anders og nevøerne på nye eventyr i Mystikistan, lad Georg Gearløs genopfinde hjulet, eller send Joakim von And en tur på fattiggården. Plottet er helt op til dig, Men der er selvfølgelig hjælp at hente fra eksperterne.

I boksen til højre kan du læse mere om konkurrencens detaljer og klikke dig rundt i hele den proces, der ligger til grund for en færdig historie.

Du sætter grænserne
Hovedpræmien i konkurrencen er udover en kæmpe bogpakke med 13 Hall of Fame-bøger (kræs for kendere) selvfølgelig, at vinderen får trykt sin fulde historie i Anders Bladet. Det ville da være meget fedt at kunne skrive på cv'et.

Inden da har en jury udvalgt de tre bedste bidrag, som politiken.dk's læsere siden har fået lov at komme med yderligere input til. Og stemme på. Alt det vender vi tilbage til.

Første skridt bliver at lægge hovedet i blød, dyppe fjeren i blæk og komme i gang med at skrible på den Anders And-historie, du altid har manglet at læse. Anders Lund Madsen greb chancen i 2010, men det bør ikke kun være halvskøre tv-værter, der får chancen for at forme Anders Ands fremtid. Anden er i dine hænder.

Deadline er 1. marts. Vi håber, I er friske.

God fornøjelse.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Oscarvært - det værste job i byen
  Hør podcast: Oscarvært - det værste job i byen

  Henter…

  Søndag er der Oscar-uddeling i Los Angeles. Og for første gang siden 1989 vil showet finde sted uden en vært – et job, som bliver kaldt det værste i Hollywood i øjeblikket. For i en tid, hvor alt er syltet ind i værdipolitiske diskussioner, kan ingen længere samle os alle i et fælles grin.

 • Kvinder efter flugt fra Baghouz i det østlige Syrien. Foto: Fadel Senna / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Hvad skal vi gøre med syrienskrigerne, deres koner og børn?
  Hør podcast: Hvad skal vi gøre med syrienskrigerne, deres koner og børn?

  Henter…

  USA’s tilbagetrækning fra Syrien har gjort spørgsmålet om de danske IS-krigere højaktuelt. Skal vi tage dem hjem igen, efter at de har kæmpet for et verdensomspændende islamisk kalifat? Og har vi en forpligtelse over for de danske børn, der er blevet født undervejs i kampene?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Overgreb i Guds navn
  Hør podcast: Overgreb i Guds navn

  Henter…

  I morgen byder pave Frans flere end 100 højtstående biskopper fra hele verden velkommen til topmøde i Vatikanet. Emnet øverst på dagsordenen er seksuelle overgreb mod børn begået af katolske præster. Men kan paven forhindre flere overgreb? Og er der overhovedet en fremtid for den katolske kirke?

Forsiden

Annonce