Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Bagsiden
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

7 timers fødsel på 105 sekunder vinder timelapse-konkurrence

2.500 billeder af et fødselsforløb på Rigshospitalet er enkelt og fascinerende.

Bagsiden
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

»Arh, hvor ærgerligt - så er jeg jo gået glip af hele den potentielle spænding undervejs«.

Sådan lød det fra Kristian Djurhuus, da han for få timer siden fik meldingen om, at hans timelapse 'Når to bliver til tre' har vundet politiken.dk's timelapse-konkurrence.

LÆS OGSÅ

»Jeg har slet ikke været inde at følge med, siden jeg sendte den engang i januar - jeg troede faktisk lidt, I havde droppet det«, siger Kristian Djurhuus fra hjemmet på Østerbro i København.

Men glæden er ikke til at tage fejl af, trods alt, og det er sejren heller ikke. Kristians timelapse af konen Marianas fødsel i marts 2011 er den sikre vinder med alle tre af politiken.dk's jurystemmer, og argumenterne er de samme over hele linjen.

»Der er nogle utroligt velproducerede bidrag imellem i finalen, men selv om flotte landskabsbilleder og den slags er fascinerende, er der alligevel en helt anden storyline i fødselsvideoen«, siger politiken.dk's tv-redaktør, Søren Rosenørn.

»Man bliver fanget på en helt anden måde end i de mere 'billedbårne' videoer«.

Ville ikke være professionel under datters fødsel
Thomas Borberg, fotochefen på Politiken, er enig:

»Der er flotte billeder og masser af temposkift i nogle af de andre videoer, men 'Når to bliver til tre' har bare den gode ide. Vi kommer ind i en situation, vi ikke normalt kommer ind i, det er enkelt, og det er flot«, siger Borberg.

Kristian Djurhuus er også selv til daglig fotograf, men havde svært ved at se sig selv i fotografens rolle ved netop sin kones fødsel. Derfor var en timelapse et oplagt valg.

»Jeg ville ikke have kunnet tage den professionelle hat af, hvis jeg skulle rende rundt med et kamera, og det havde jeg ikke lyst til til min egen datters fødsel, så jeg lånte sådan en interval-dims af en kammerat, og så passede det ellers bare sig selv«.

Nordlyset var læserfavoritten

I alt godt 2.500 billeder blev det til i løbet af den cirka syv timer lange fødsel på Rigshospitalet, og resultatet på 1 minut og 45 sekunder bliver nu belønnet med endnu et Canon 600D til familien Djurhuus.

Læsernes finale-favorit endte med at blive det grønlandske nordlys, mens broudskiftningen i Vanløse tog andenpladsen, men med tre sikre jurystemmer kunne fødselsstuen ikke røres.

Tillykke til familien på Østerbro, som i øvrigt alle har det godt, lyder det fra Kristian Djurhuus.

Og endnu bedre nu.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden