0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Bagsiden
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

ATS: Stormen Urd tog hans toupé

Bagsiden
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Salgsbodsbestyrer Alvin Jensen, Brønderslev, var blandt julestormen Urds første ofre, da han, kort efter at stormen var gået i land, mistede sin toupé, som han havde fået i julegave af sin søster.

»Jeg var rigtig glad for den, for når man har ansvaret for en salgsbod, gælder det om at se godt ud«, fortæller den 57-årige Alvin Jensen.

»Mandag var jeg så til julefrokost hos nogle venner, og da jeg hørte meldingen om stormen i radioen, tænkte jeg, at jeg hellere måtte tage hjem i tide. Men jeg nåede kun nogle få hundrede meter ned ad vejen, før et kraftigt vindpust rev toupeen af. Desværre kom Kaj, der også havde været med til frokosten, i det samme kørende på sin 45-knallert og fik toupéen lige i hovedet, hvorved han mistede herredømmet, som ikke var for godt i forvejen grundet julesnapsen, og kørte slingrende tværs over vejen og direkte ind i en flagstang ud for Deres Slagter & Søn«, fortæller Alvin Jensen, der straks løb over til den forulykkede ven for at se, om toupeen var intakt.

»Men desværre var den røget ned i kæden og lignede noget, katten havde slæbt ind«.

Det lykkedes dog Alvin Jensen at rette en smule op på den.

»Toupéen har ganske vist ændret udseende til det værre, men i vore dage har folk jo sådan nogle sære frisurer, så det er der nok ikke nogen, der lægger mærke til«.

Også et andet sted i Nordjylland meldte det lokale beredskab tidligt om et offer for Urd, nemlig den 87-årige pens. varelotteribestyrer Erna Joensen, Aabybro, der angiveligt skulle have miste sit gebis grundet forhøjet mundvandstand. Det viste sig dog senere, at mundvandet intet havde med Urd at gøre, men derimod med veninden Turid Svendsens hjemmelavede sylte, som var ekstra god i år.

Øvrige konsekvenser af julestormen:

Julefrokostgæster i hele landet fik en ekstra stor blæser på.

Tivoli måtte indstille al sejlads på Tivolisøen.

Mange har meldt om vand i knæene.

Jyllinge Nordmark blev oversvømmet af journalister.

HVÆSERBREVE

SLUDDER OG VRØVL

Olfert Madsen, Gispeengbuen 17, 3. th., 2400 Nordværst (på grund af indholdet vil jeg gerne være onanym):

Læste forleden i avisen, at nogle forskere har fundet ud af, at det kan være en hjælp for børn med særlige behov, at de får en ko, som de kan kramme og tale med.

Nu er jeg ikke videnskabsmand på nogen måde, men ud fra egne erfaringer tillader jeg mig alligevel at tvivle på, at det skulle hjælpe noget som helst. Jeg har selv været gift med en dum ko i 42 år, og i alle de år kan jeg ikke huske, at jeg har fået noget som helst ud af at tale med hende, endsige kramme hende. Tværtom.

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie, men der er masser...
  Vi holder sommerferie, men der er masser...

  Henter…

  Du lytter til Politiken går på sommerferie. Vi er tilbage mandag 10. august. Men vi har masser af nye lydoplevelser til din sommerferie.

  Vi har lavet en Roskilde-special til sommeren uden festivaler - det er tre afsnit, hvor du kan høre vores musikskibenter tale om tre årtier med orange musik, de ikke kan glemme.

  Så er der også Poptillægget - det udkommer det meste af juli og bruger sommeren på sit helt eget Protesttillæg om den bevægelse mod racisme og undertrykkelse, som skyller hen over verden lige nu. Hvordan den viser sig i samfundet og kulturen, kan du høre om i fem afsnit.

  I uge 29 har vi premiere på første afsnit af serien 'Elsk mig for evigt'.

  Det er en personlig historie om angsten for at blive forladt - for, at den du elsker, holder op med at elske dig. Og hvad det kan få et menneske til at gøre.

  Og har du ikke allerede hørt den, så er der også serien om skibsbranden på Scandinavian Star, der slog 158 mennesker ihjel. Her gennemgår Politiken-journalist Lars Halskov, hvis journalistik også blev til en prisbelønnet tv-serie på DR, den tragiske historie om Skandinaviens største mordgåde.

  Til sidst kan du også  tage Politikens bedste interview, portrætter og reportager med på stranden. I Politiken Longread, som udkommer senere i juli, kan du høre avisens journalister læse nogle af deres bedste artikler op.

  Hav en smuk sommer.

  Find os både i vores egen podcast-app, Politiken Podcast, og i iTunes

 • Du lytter til Politiken

  SPECIAL: Roskilde i hjertet (3): »Det var bare så uvirkeligt at man kunne dø af at være på den plads«
  SPECIAL: Roskilde i hjertet (3): »Det var bare så uvirkeligt at man kunne dø af at være på den plads«

  Henter…

  Pernille var 16 år gammel og den eneste punker i Tommerup på Fyn, hvor hun kom fra. Det var år 2000, og hun var taget til Roskilde Festival med nogle venner for at høre musik og for at blive grebet af det store fællesskab. Fredag aften stod hun Orange Scene, klar til at høre The Cure, hendes yndlingsband, da en mand trådte frem på scenen og græd. ”People have died”, sagde han.

 • Pelle Rink/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?
  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?

  Henter…

  I sidste uge døde en 28-årig mand i Nordskoven ved Rønne. Senere samme dag anholdt de to brødre, som nu sidder fængslet. De har indrømmet, at de slog manden i skoven, men nægter et overlagt drab. Den døde mand var sort, og de to anholdte er hvide. En af dem har en video liggende på Facebook, hvor man kan se, at han har et hagekors på benet. Og ifølge politiet lagde en af dem et knæ på den dræbtes hals. Ligesom da George Floyd blev dræbt af betjente i USA.

  Alligevel tror politiet ikke, at drabet handler om race. Men kan det være rigtigt? Hvorfor tror medierne på politiet? Og har Politiken gjort det godt nok?

Forsiden