Foto: Anne-Marie Steen Petersen
Bagsiden

»Hvad fanden stiller man egentlig op med sådan en kødfornægter? Vil han ikke livet?«

Jeg har altid tænkt, at det var neurotikere, anorektikere og folk med en fortid på svagbørnskoloni, der blev vegetarer.

Bagsiden
FOR ABONNENTER

Egentlig var det falsk varebetegnelse, at min nye kæreste som det første tilberedte en hel and til mig. Men sådan gør man jo så meget småforløjet i den herlige kurtiseringsperiode for at vise sine halefjer godt og grundigt frem for den udkårne. Jeg har selv prale-løjet-pyntet på mig selv til at være både vinkender, Italien-ekspert, kulturjøde og gravejournalist med Cavling-potentiale for at fange en mands opmærksomhed. Og det virkede. Så jeg kender driften mod at ornamentere lidt på hverdagens leverpostej med en uskyldig and.

Jeg ser nu den forløjede andesteg som en stor kærlighedserklæring, for den and à l’orange var sådan set det første stykke kødsteg, som manden havde prøvet kræfter med. Men det skete med så stor selvtillid og naturlighed, at jeg gik lige i kærlighedsfælden og troede, at jeg havde gaflet mig en kødglad gourmand. Langsomt gik vegetarsandheden så op for mig.

Først var jeg lidt skuffet – ligesom hende den stride i ’Gift ved første blik’, der fik en afholdsmand, der også både var vegetar og kristen. »Skal vi så aldrig grille store bøffer?«, tænkte jeg, ligesom hende, ved udsigten til et parforhold i kødafholdenhed. Men nu er skabsvegetaren ude af busken, og hvad fanden stiller man egentlig op med sådan en kødfornægter? Vil han ikke livet?

Jeg har altid tænkt, at det var neurotikere, anorektikere og folk med en fortid på svagbørnskoloni, der blev vegetarer. Jeg forbinder vegetarisme med de der blege og humørforladte typer, der arbejder i helsekostbutikker og fortæller en, at man helt sikkert har en voldsom candida-gærsvamp et sted i tarmen og bør købe for 4.500 kroner kosttilskud og droppe alkohol, hvede, sukker, mælk og livsglæde med det vums for at blive lige så sund som dem. Nej tak. Bare nej tak.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce