Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Bagsiden
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Fææææææææsten

Bagsiden
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Lars og jeg taler om gin & tonic hele vejen til festen. Jeg har fået en invitation til klokken 17 og Lars en til klokken 16, og derfor parkerer vi sammen cyklerne 16:30 i haveforeningen, fordi kompromiser altid er noget lort. Vi har cyklet over Fælleden og talt om al den nymodens tonic, man kan få nu om dage, og jeg be'r til Gud, mens jeg cykler uden hænder, om at velkomstdrinken netop må være en G&T.

Hva' skete der lissom for ungdommen? Nå, den er gået bort i en støttestrømpe

I fødselarens have er der linet en del ældre mennesker samt et voluminøst kagebord op. Der er både rabarberkage og blåbærtærte, crumble og fancy småkawe og kaffe og nooooo gin. Nogle gange tror jeg, at bare jeg ønsker noget stærkt nok, så kommer det til at ske, men det virker heller ikke denne gang, så i fremtiden vil jeg bare bære en Faxe Kondi-flaske med gin & tonic i tasken.

Kaffe?

Nu?

Og kage og frem og tilbage. Nogle gange er kaffe nok det sidste, man har lyst til. På de få arbejdspladser, jeg har sjusset mig frem til, har der stået hostende kaffemaskiner og boblet og gamle giftige kaffekrus med sorte rande under øjnene og en skriftlig advarsel om, at din mor altså ikke rydder ikke op efter dig, eller bare ’Svin’ med tre udråbstegn.

Alle kvinderne si'r: »Åhh, kage ... aii kage, uhm, har du smagt den der kage?«. Jeg si'r: »Klap nu lige Othellokæften. Jeg hader kage. Vil hellere hælde et halvt pund smør og et kilo mørk farin direkte ned i svælget. Vi er faktisk nogle kvinder, som tænker på andet end kage. Vi tænker på krig, La Royal Familia, Chanel, gin & tonic, confit de canard, stiklinger, gin & topskatten, Campari, Liberal Alliance, mennesker ude af balance, pelargonier, badesko, en Birkin-taske, pastasalat, havtaskekæber og næsten aldrig nogensinde på sex. Længere.

Nå, men jeg vil bare ha' den G&T, så seks minutter efter ankomsten til kaffebordet sir' jeg til Lars, at jeg har fået kommunister i lysthuset og derfor bliver nødt til at køre op på tanken og hente nogle imprægnerede høballer. Det sætter han da slet ingen spørgsmålstegn ved, og det er, fordi han ikke ved noget som helst om kvinder.

Så forlader jeg havefestforeningen og finder en amarkansk beverding der har gin, men noooo tonic. De har derimod en varm abrikosvand. Ja tak, med gin i.

Jeg kører tilbage til festen, som er en 60-års fødselsdag, som i sig selv er ret sørgeligt. Kvindernes hofter er forsvundet, og ingen har iført sig en 12 centimeter stilet. Mændene gaber, når de ser på en. Og taler til en. Gud, hvor er de bare grumpy-nisseoldieagtige. Det hår, de har, falder af i totter ned på kagerne med de kandiserede violbanditter.

Hva' skete der lissom for ungdommen? Nå, den er gået bort i en støttestrømpe. Farvel silkestrømper. Jeg tror selv, jeg ligner Raquel Welch, men i virkeligheden ligner jeg Henning Dyremose. Dyt, båt. Så drikker vi, så æder vi, båt, så drikker vi videre og vildere. Så møder jeg, midt på den våde græsplæne, Andreas og spø’r, om han mon ikke snart skal på pension. Så gaber han, snuser til mig og si'r, at han synes, at jeg lugter lidt af jord. »Om jeg er ved at dø, eller bare står med det ene ben i graven?«.

Så smækker jeg ham én på skrinet med min Michael Kors i røven-taske. Så dejser han om i græsset, og jeg siger til de tililende Florence førstehjælps kagetyper, at Andreas bare er stiv. Igen. Det tror de på og sejler væk igen.

Da Andreas kommer på højkant igen, siger han: »Kan du huske dengang, du i højhælede sko vrikkende ind på Dan Turèll, satte dig overskrævs på mig og råkyssede mig hele natten?«.

»Mig? Noooooooo. No, no, no«.

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden