Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Bagsiden
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Cyklende 'mordertype' i joggingbux torpederer kvinde i fodgænger-overgangsalderen

Bagsiden
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Kvinde er på vej ud i krydset Borups Allé/Hillerødgade. Kvindes dårlige nerver står i lys lue. Mammas gravkammerstemme sir’: »Du skal se dig for, når du skal over gaden, ellers bliver du flad som en pandekage«. Svedigt. En cyklende kvinde i fodgængerovergangsalderen? Er det angsten over tidens makabre dytdytdans? There is no safe game in real life og bilerne, de suser bare forbi.

Jeg fortsætter ind ad Hillerødgade. Der er ikke meget Hillerød over Hillerødgade, men der er et hjem på et hjørne, for forhutlede mænd og damer, der står udenfor og ryger og drikker dåseøl fra Netto. Mest Tuborg, som ser ud til at virke efter hensigten, men alligevel ikke helt vil gøre livet så grønt, at det gør noget. Pip-pip, Blåmejse-, Rørsanger- og Nattergalevej. Det lyder bare så smukt, men ak. Hertil lidt malplaceret industri, Novozyme med medicinsiloer, sikkerhedsvagt og skorstene.

Ved Nørrebrogade råber jeg lige ind i hans pelsede åsyn: »How dare you talk to me like that?«

Jeg tror, at de er ved at koge en kalorielet zymesuppe, for røgen står lige op i efterårshimlen, hvor en helikopter flakser rundt som en sukkersyg hveps over det skide skyderi og to hvidkitlede enzymmænd i sikkerhedssko og pilleæskehygiejnehatte er ude at trække frisk luft.

I krydset ved Nordre Fasanvej er der grønt. Den unge pige, der cykler foran mig, er et sekund fra at blive torpederet af en blind i bil, der lissom pepper andre menneskers liv op ved at køre over for rødt.

Jeg overhaler den unge cyklist med min moderfølelse og siger: »Du må virkelig passe på dig selv. De kører som sindssyge i dag. Ved ikke hvorfor?«. Så overhaler hun mig og si’r: »Jeg tror, det er, fordi de er sure over, at sommeren er forbi«. Så er hun væk.

Ved cykelstien langs Lundtoftegade crasher en cyklende mordertype i joggingbux med ordentlig syg plads til penis og testikeltingeltangel og med en slidt plastikpose med tomme flasker dinglende fra styret lige ind i denne her modne ciklists arme forhjul.

»Se dig for«, råber jeg. Han svarer: »Fuck you motherfucker. Motherfucker, fuck, fuck motherfucker ...«.

Jeg tænker på mig selv som motherfucker? Så skulle jeg altså ha’ sex med mødre i alderen 85-100 år?

Jeg er et menneske med en kortere videregående uddannelse og et dansk standard sexstilleben, men nu godt gal i skralden. Så Motherfucker tramper hårdt i pedalerne, efter cykeltestikel i Hillerødgade, og ved Nørrebrogade råber jeg lige ind i hans pelsede åsyn: »How dare you talk to me like that?«.

Så ser han på mig med sine skudhuller af et sæt øjne og råber: »Fuck you, motherfucker. Fuck ...«.

Jeg kunne have været hans mor. Eller ... kan faktisk ikke helt se mig selv nedkomme med en så ordknap abetype. Nå, han kaster så sig selv og sin havelåge ud for rødt, over stærkt befippede Nørrebrogade med lange bange miljørigtige 5A busser. Uskadt dumper Penis Pedal sin cykel og kaster sig selv ind i mur med hæveautomat.

Jeg håber og be’r til, at der må være penge på abekontoen, inden jeg drejer til venstre af Gormsgade og tænker på, om jeg er ved at være der, hvor man er skræmt fra vid og sans over cyklisme. Og måske er det derfor, at man ikke længere ser ældre mennesker til stålhest? Jeg tåler ikke længere uhøvisk trafiktale.

Jeg blev for 35 år siden kaldt en forpulet spermso, midt i en fodgængerovergang, i krydset Frederiksberg Allé og Vesterbrogade.

Det var en uforglemmelig gispende oplevelse for fucking naive jydepot fra blyindfattet hjem, hvor man knap måtte sige: »sgu«. Sagde man så alligevel sgu, så kom Sgu-sgu-manden, og han slog motherfucking hårdt.

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • 
  Folkemødet åbner. Statsminister Lars Løkke Rasmussen holder tale. Winni Grosbøll Borgmester. 
Christian Falsnæs performenskunstner får publikum sat i gang.

  Du lytter til Politiken

  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!
  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!

  Henter…

  Kristian Madsen og Amalie Kestler udpeger ugens vigtigste politiske begivenheder. Om regeringsdannelse og om Toga Vinstue. Og møder de politikere, som ellers burde bruge tiden på at danne en regering. Samt en der gik, og en der kom.

 • Du lytter til Politiken

  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...
  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...

  Henter…

  I dag begynder fire dage med Folkemøde på Bornholm - uden den slags debatter, der normalt vækker de store følelser. På Folkemødet diskuterer man De Store Ting. Alt det, som det organiserede Danmark synes er væsentligt at snakke om. Men hvad er dét så?

 • 15.000 mennesker er ansat til at gennemse det indhold, som Facebook vil skåne sine brugere for – videoer af mord, henrettelser eller mishandling af børn. Men hvem er de mennesker, der hver dag renser ud i internettets allermørkeste sider? Politiken har fulgt to af dem. ​

Forsiden