Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Bagsiden
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Den kreative ældrebyrde kører festen ind med stedmoderblomst-pyntede krabbekanapeer

Bagsiden
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Man ser ud ad sit vindue. Man er holdt op med at spørge sig selv, om det regner. Man er begyndt at spørge sig selv, om det ikke regner, og hvis det ikke regner, så regner det alligevel, lige om lidt. Man sætter sig til rette foran sit fjernsyn. »... og så er det over til dig, Nina«, siger Klaus, »Og så håber jeg, at du har sol på programmet«. »Tak, skal du ha', Klaus«. Smile, pege smilende på Jylland, gå i højhælede sko til Bornholm. Gå tilbage til Sjælland i højhælede sko og smil og så: »Der er måske en enkelt chance for at se solen«. »Det tror jeg ikke på?«, råber jeg, men hun svarer ikke.

Her er godt fyldt op med den kreative ældrebyrde, som står visne under de oprejste partyplastikpavilloner

De er ikke til at tale med dem inden i fjernsynet. De gemmer sig bag plasma, og det er til at få spat af. Jeg ville ellers gerne have spurgt Nina om, hvorvidt jeg skal ta' min våddragt på til receptionen under åben himmel. Nå, men det gør jeg altså for en sikkerheds skyld og så ta'r jeg metroen fra vandskadede Vanløse til Kongens Nytorv.

Her krabber jeg mig ud på underjordisk perron og får øje på en mand, jeg har arbejdet sammen med på avisen Børsen. Han siger så, at det har jeg ikke, for vi arbejdede sammen på Det fri Aktuelt. »Si'r du det?«.

Han spørger så mig om, hvorfor jeg render rundt i den der sorte gummidragt, og jeg fortæller ham, at det er der mange grunde til. For eksempel bliver man ikke våd, men osse fordi dragten virker slankende. Han ligner et stort spørgsmålstegn, men det gjorde han allerede dengang på Børsen, og så skilles vore regnvåde veje på Kongens Nytorv.

Jeg ser, hvordan han skutter sig og trækker trenchcoatkraven op om ørerne, og så spurter han ellers gennem den silende regn. Måske fordi han tror, at man bliver mindre våd, fordi man løber. Jeg går. Til børnebogsreception på et mægtigt forlag. Det er i sig selv mærkeligt, for jeg har ikke lavet nogen børnebog og er ikke spor børnevenlig.

I porten til forlagets gård er indmuret et relief med Søren Kierkegaards profil, og jeg når kun lige at læse: »I denne bygning ...«, så står der fire skrapsakke forlagsdamer linet op. Man gi'r hånd, først slapt, så hårdere, så megahard og så en ordentlig knogleknuser til sidste kvinde, der lige får fremstammet: »Og hvem er så du?«.

Det er lige netop det spørgsmål, jeg ikke har brug for. »Jeg er, som du ser, en svedig kvinde i våddragt. For mig er der ikke længere noget, der hedder dårligt vejr. Der er noget, der hedder forkert påklædning. À la den du har på. Nylonstrømper og højhælede sko, der sætter sig fast mellem brostenene?«.

Så glider en ny gammel børnereceptionist frem i geleddet, og jeg kan bare tale videre med mig selv. Det gør jeg da gerne. Ser mig omkring. Oh my God, her er godt fyldt op med den kreative ældrebyrde, som står visne under de oprejste partyplastikpavilloner fyldt med spiritus, radiser, kanapéer og tjenestefolk. Og balloner.

Jeg kan ikke udstå balloner. Ta'r lige en runde og baldrer alle 50 med en tandstik. Osse for at få lidt knald på arrangementet. Så skal der mingles.

Jeg har desværre ikke noget at tale med nogen om. Eller omvendt. Så drikker vi, så fryser de (ikke mig, jeg sveder), og så holder knogleknust forlagskvinde en tale om, at børnebogen styrer big time, og at fanden (Steve Jobs) skabte iPaden, skål.

Jeg står ene og forladt, blandt 146 kreaunikums og tænker vildt over, hvem jeg selv er. En ballonknuser. En blævrende krop i en ufestlig våddragt. En fejlinviteret receptionshacker.

Propper lige endnu en stedmoderblomstdekoreret krabbekanapé in me kæft. Den er alt for lille til at bide over, men osse en for stor mundfuld at æde i et hug. Just like me.

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • 
  Folkemødet åbner. Statsminister Lars Løkke Rasmussen holder tale. Winni Grosbøll Borgmester. 
Christian Falsnæs performenskunstner får publikum sat i gang.

  Du lytter til Politiken

  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!
  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!

  Henter…

  Kristian Madsen og Amalie Kestler udpeger ugens vigtigste politiske begivenheder. Om regeringsdannelse og om Toga Vinstue. Og møder de politikere, som ellers burde bruge tiden på at danne en regering. Samt en der gik, og en der kom.

 • Du lytter til Politiken

  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...
  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...

  Henter…

  I dag begynder fire dage med Folkemøde på Bornholm - uden den slags debatter, der normalt vækker de store følelser. På Folkemødet diskuterer man De Store Ting. Alt det, som det organiserede Danmark synes er væsentligt at snakke om. Men hvad er dét så?

 • 15.000 mennesker er ansat til at gennemse det indhold, som Facebook vil skåne sine brugere for – videoer af mord, henrettelser eller mishandling af børn. Men hvem er de mennesker, der hver dag renser ud i internettets allermørkeste sider? Politiken har fulgt to af dem. ​

Forsiden