Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Bagsiden
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

On the sunny side: Big Brunstig BH åbner solarielåget i boks et

Bagsiden
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Vi synger flaget ned: »Der er et yndigt land«. Det lyder flerstemmigt falskt, og ølhundene glammer. Et minuts stilhed for dem, der gik bort.

Der tages tid: »STOP«, så taler formanden om den solfattigste sommer i mands mindes kolonihaver og om store vandkaskader i haverne, og og det hele er ad Hekkenfeldt til, og jeg synes osse, at det hele er pænt depressing og får lyst til at købe mig et klippekort til et solcenter med spritnye rør. Så kan man igen lugte lidt af flæskesvær a la 1980’erne med omvendt pandafjæs og to hvide pletter på røva.

Man får sig en netaftale med en mand, der hedder Gøjser, og som skriver: »Mød mig i solcenter Sunnyworld, boks et, klokken 11:00«

Jeg har ikke sat mine ben i et solcenter siden, men ved, at der sker ting og sager.

Man får sig en netaftale med en mand, der hedder Gøjser, og som skriver: »Mød mig i solcenter Sunnyworld, boks et, klokken 11:00«. Svarer tilbage: »Ok Gøjser« og underskriver mig: »Big Brunstig Bh«, fordi min selvkontrol bare er helt uden uv-filter.

Man drives ned i solcenteret. Man sætter sin drivvåde hund på en krog udenfor og håber på, at nogen kommer og stjæler den, fordi du ved, at den ikke elsker dig, men blot opfatter dig som en fed foderautomat.

Du siger: »Sit« for forhåbentlig sidste gang og lusker ind i ulåst kabine et, 11:00 dut.

Uret tikker, der er gang i grillen, og man flår låget på solsandwich op, spændt på, hvad det mon er for en frisk type, der ligger og gemmer sig.

Yngre egen vicevært syder nøgen i egen sved. Med beskyttelsesbriller og en medium blålilla javertus. Du bliver paf. Du tænker: »Lille pus, Ødipus, sugarcougar og du kunne være hans mor, men det ved du, at du ikke er, for det er jo desværre din pissesure Rocco-vicevært fra Ribe, og dér har du, trods alt, aldrig spredt dine storkeben«.

Du ser ham solarieklart, men han kan ikke se dig, og det er nok osse det bedste, for hvorfor har du sådan nogle lange ører, bedste? Og tænder?

»Det er, fordi jeg har paradentose, Rocco, og jeg har ej længere min tandlæge, for han blev osse træt af mig«. Jeg er bare sådan en, man bliver mega træt af. Tro mig, det gør jeg osse selv. Jeg bliver osse træt af mennesker, der hele tiden siger: »Tro mig«, inden de går i gang med at fortælle en gabende nederen historie om deres seneste vandskade i Vanløse.

Jeg siger så: »Tro mig. Lige netop din syndflodshistorie interesserer mig helt umådeligt, og jeg er så glad for, at du lige netop valgte, at mine lange øren skulle lytte dertil. Af hjertet tak og farvel. Så går jeg fløjtende: »Jeg kan ikke gå på vandet ...«.

Nå, rocco kan slet ikke se mig, men øv, hvor kan jeg se mig selv i solcenterets uliderlige svedekasse på Hyltebjerg Allé. Så hvisker Rocco, formerly known as Gøjser: »Hopsa li’ op til farmand da«.

Da bliver jeg helt perpleks og rød i hovedet (nice, at man stadig kan), og så begynder jeg at tale bornholmsk, hvilket jeg altid kommer til i tilspidsede situationer.

Tro mig, jeg ved ikke, hvor det kommer fra? Bornholm I presume. Bare mærkeligt, for jeg har ikke været på Bornholm siden 7. klasse, hvor jeg sejlede rundt i ring, i Brændesgårdshaven med en dreng, der gloede og roede uden årer. Jeg kunne kun li’ heste. Og Jørgen Mylius, inde i radioen.

Faktisk kan jeg bedst li’ mænd, når de er fysisk fraværende. Det er noget fra barndommen. En far, der altid rejste væk, ja, så var man fri for ham.

Jeg lister solarieoverkrydderen ned over Rocco, inden det er for sent, og han opdager, at ’Big Brunstig Bh’, helt uhyggeligt, er en af hans gamle pisseirriterende luft-i-radiator-klienter, som han faktisk er specielt dødtræt af at både se og høre på.

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden