Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Bagsiden
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Det rager gåsen en stor papand

Bagsiden
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Vi skal tale gås. Du tænker, at det var da mærkeligt, at vi ikke, som altid, skal tale om mig. Gås/mig/mig gås/same/same. Men hvad er en gås? En gås er en ubegavet, pjanket og selvoptaget kvinde, og det er så her, jeg får udslet på alle parametre a la en, der står på Bakken med en ordentlig syg hammer og bare knalder kuglen til tops. Ding. På en måde er jeg et rigtigt mandfolk, men så alligevel osse, lidt gås. Man kan jo ikke gøre for det. Ingen kvinder fødes vel som gæs. Det er noget gåset, der bare sniger sig ind på en, jo længere man har levet. »Åhr, tal for dig selv«, siger min overfladehumane veninde, som kommer fra et hjem med klaverer og fede manerer.

Du bist ein egomåsgås, som er ved at falde over dine egne andefødder af højgumpethed og næb i sky

En gås fødes. Det begynder sådan her. Man sidder der, foran sit spejl. Ens hals vokser med et helt op til loftet, og man bliver så bleg om næbbet. Man kigger nu kun op, og alt preller lissom bare af på en, mens man vralter af sted i Vanløse på vej i Føtex, hvor der står en aboriginal udenfor og sælger ’Hus forbi’, men du går bare forbi, for du skal ind og sikre dig en tilbudsand til Morten bisps gibsgebisaften, så du har altså travlt, ja, nogle vil endog kalde dig helt fucked up, og du forsøger at lette fra Jernbane Allé, men det kan du ikke, fordi du er så åndeligt gumpetung, selv om du selvfølgelig, i teorien, synes, at det er uheldigt, at nogle ikke har tag over hovedet, men i virkeligheden rager det dig en papand.

Du har ingen cash at gi den aborreoriginal, selv om han siger, at han ta’r Mobile Pay, men du, du har kun fastnet i dit gåsetårn, si’r du. Så snadrer du videre ind i Føtex og finder den frosne and, som du ikke aner, hvordan du skal nå at få optøet.

Du betaler med cash ved kassen, og så spør’ den kiksede tasteoperatør, om du samler på samlemærker? »Noooo«, siger du, men hun bliver ved og lokker med, at når du har samlemærker nok, kan du købe en slowjuicer med 40 procents rabat. Du siger så ja, selv om du har tre juicere i forvejen. En slow, en fast og en med katapult.

Så går du ud, og den aboriginale står stadig der og flagrer med sit sørgelige drag om munden, og du tænker, at du da ligegodt vil muntre det bette skrog op, så du gi’r ham de der slowjuicersamlemærker og siger, at det er til hans egen levers bedste. Medmindre han da osse har solgt den. Si’r han tak? Pyt, du har dig selv at tænke på, og du bist ein egomåsgås, som er ved at falde over dine egne andefødder af højgumpethed og næb i sky.

O.k., jeg er så altså ikke typen, der sætter mit lys under en skæppe, som de fleste fejlagtigt tror, er et blad. Det er så ikke en skræppe, men en spand. »Der er hul midt i spanden, kære Jokum« og Vorherre på lokum, hvis jeg er en spand, så er jeg altså en Vipp-spand. Man træder blot på pedalen, og så begynder jeg at snadre. Jeg udtaler mig om bruttonationalproduktet, infrarød struktur, toiletstole, hacking, fortrydelsespillen, mænd i trikot, dronningens Nytårsskandale, kontanthjælpsloftet, stuk, Stéphanie Surrugue og en enlig svale. Du skal bare sige til. Eller fra.

Det skal under alle omstændigheder nok blive en pragtfuld mortensaften. Jeg har inviteret my very personal sengekammerat og rottehvisker, Kenneth. Han taler osse kun om sig selv. Gås søger gase. Vi kunne lige vel sidde på hver sin planet med hver sin svovlholdige papnæserødvin og ralle løs om bispens gipsgebis. Og bispindens gisp, da gåsen sætter tænderne i den stivfrosne and, og hun på stedet mister sin hele hule helvedes forstand.

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden