Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
De østrigske soldater stod ret for de cyklende ambassadører.
Foto: Jeanette Hesselberg Mikkelsen

De østrigske soldater stod ret for de cyklende ambassadører.

Bagsiden
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Viralt fænomen i Østrig: Dansk ambassadør tog cyklen til nytårskur

Den østrigske forbundspræsident har takket på de sociale medier.

Bagsiden
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Den danske ambassadør i Wien, René Dinesen, løb med opmærksomheden, da Østrigs forbundspræsident, Alexander Van der Bellen, afholdt nytårskur i tirsdags – eller rettede: Dinesen cyklede med den.

Han tog den tohjulede til nytårskuren i øsende regnvejr sammen med sin britiske kollega, Leigh Turner. Den danske cykel var pyntet med dannebrog, som det også ses på diplomatbiler, mens den britiske ambassadør viste sit tilhørsforhold med en kilt.

Det kunne forbundspræsidenten, der repræsenterer partiet Die Grünen, godt lide: »Tak for en miljøvenlig ankomst«, skrev Alexander Van der Bellen både på Facebook og Twitter med både billeder og video fra ankomsten, og videoen er vist 163.000 gange i skrivende stund.

Van der Bellen stillede sig forud for COP24 i Polen i spidsen for et nyt initiativ, ’Climate Ambition’, og en fælles erklæring, som 20 regeringsledere underskrev, herunder den danske.

Bagsiden vil selvfølgelig vide alt om det cyklende diplomatis virkning og fik derfor ambassadør René Dinesen i tale. Han kan bekræfte, at cyklisme og klima var de primære emner, han vendte med forbundspræsidenten ved nytårskuren:

»I diplomatiet er vi nok ofte lidt forsigtige med meget direkte kritik af samarbejdspartnere, så jeg sagde, at cyklisme er en både sund og bæredygtig transportform – og at det kræver, at infrastrukturen er på plads. Man cykler ikke, hvis man synes, det er en livsfarlig transportform. Det er ikke en kritik, men en konstatering – en eksplosion i antallet af cyklister kræver investeringer«, siger han.

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

 • 
  Strassbourg - EU - Parlament - Parliament - Europa - afstemning - Vote - Portræt - Reportage (ikke Brussel)

  På søndag har du chancen for at sætte dit eget lille personlige præg på, hvordan EU i fremtiden skal tackle nogle af Danmarks og klodens helt store udfordringer. Men hvor mange af de beslutninger, som lægger rammerne for vores hverdag, træffes egentlig i Bruxelles?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Ståle - nordmanden midt i dansk fodbold
  Hør podcast: Ståle - nordmanden midt i dansk fodbold

  Henter…

  For nylig sikrede FCK sig endnu engang det danske mesterskab - med Ståle Solbakken som bagmand. Men hvad er det egentlig, nordmanden kan? Hvordan kan en af superligaens mest markante skikkelser både eje en kompromisløs vindermentalitet og et socialistisk hjerte? Hvad gjorde det ved ham, da hans hjerte standsede i syv minutter og endte hans egen fodboldkarriere? Og det, han kan som træner, kan han det kun i dansk fodbold?

 • Du lytter til Politiken

  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør
  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør

  Henter…

  Politisk kommentator Kristian Madsen og politisk redaktør Anders Bæksgaard samler op på ugens vigtigste valg-begivenheder.

Forsiden