Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Asger Sessingø
Foto: Asger Sessingø

Når curlerne var indsat, kunne tiden bruge til at gøre rent, lakere negle og snakke i telefon – i stedet for at sidde under tørrehjelmen.

Bagsiden
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Et af dansk erhvervshistories store mysterier: John Wayne reddede - så at sige - de danske Carmen Curlers

For 50 år siden blev Carmen Curlers i Kalundborg solgt til amerikanerne. Kort efter havde John Waynes Vietnam-film ’De grønne djævle’ premiere i Saga Bio på Vesterbro i København. Den førte til uroligheder, og demonstranterne havde derfor ikke tid til også at protestere mod den amerikanske overtagelse af de danske hårcurlere.

Bagsiden
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Et af dansk erhvervshistories store mysterier er salget i 1969 af Carmen Curlers i Kalundborg til den amerikanske virksomhed Clairol. På ganske få år havde radio- og tv-forhandleren Arne Bybjerg Pedersen skabt en enorm virksomhed med hårcurlere. Med et fikst lille sæt curlere, der kunne opvarmes elektrisk, kunne kvinder let leve op til tidens mode – pænt opsat hår med krøller – og derved spare turen til damefrisøren.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

 • Marie Hald/moment Agency

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp
  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om tykke kvinders frihedskamp.

Forsiden