0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

»Skal jeg slikke dig i røven?«: Jeg ringede til chatrum fra 1984, og det var lige lovlig meget i live

Trods internettet er der åbenbart stadig behov for at stønne i telefonen. Bagsiden har tjekket Træfpunkt anno 2019.

Ole Kiilerich
Foto: Ole Kiilerich

Dette billede fra Ekstra Bladet har prydet adskillige artikler om 0059, blandt andet nyheden om, at JTAS i september 1984 spærrede for, at jyderne kunne bruge 0059 uden for Jylland.

Bagsiden
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Bagsiden
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Stort set hver dag taler Bagsideredaktøren med sin sidemakker om, at alting var bedre i gamle dage. Den anden dag talte vi om floppydiscs, fastnettelefoner og Træfpunkt, hvor vi som teenagere i 1980’erne ringede på 0059 og fnes, når voksne mænd sagde: »Er der nogle frække piger på linjen?«. Det sagde de.

På den anden side af skrivebordsøen lyste det målløse udtryk på vores nyeste kollega op. Han er født i 1991 og havde hidtil levet i 0059-uvidenhed. Derfor måtte vi straks undersøge, om Træfpunkt fortsat eksisterer, og det gør den under nummeret 90901111.

Det var tirsdag, klokken var 11.03, og Bagsideredaktøren ringede resolut op. Her skal vi advare om det, amerikanere kalder explicit language. Altså grov sprogbrug: »Er der en, der vil komme og sutte den af? Du vil blive kneppet nu. Skal jeg slikke dig i røven? Jeg tager dig bagfra«. Og mere i den dur lød det i telefonen mellem en del stønnen, mens man kunne høre flere mennesker klikke sig ind og ud af samtalen.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts