0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Lakridslagkage deler vandene: Fy for fanden! Nej!, den smager faktisk skide godt

Opskriften på chokoladelagkage landede med perfekt timing i Bagsidens indboks: mellem bygerne i efterårets hidtil mørkeste regnvejrsuge. Den delte imidlertid vandene på Politikens redaktion.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Jens Dresling
Foto: Jens Dresling

Den smager overraskende godt, lød det blandt andet, da chokoladelagkagen med solbær og lakrids blev prøvesmagt.

Bagsiden
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Bagsiden
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Fy for fanden, lakrids!«. Sådan lød reaktionen, da Bagsideredaktøren varsomt forberedte sine kolleger på, at denne uges lagkage ville blive en chokolade-solbær-lakrids-lagkage. For den kulturradikale elite på Systemet Politikens redaktion har frosset lakrids i maden ud. Det er vores vurdering, at det skete lige deromkring, hvor nogen i mejeribranchen fandt på at lave en danbo med lakrids.

Bagsiden vidste med andre ord, at der ville være en vis modstand, når det kom til en lagkage med lakrids, men vi faldt for Louise Winthers medfølgende brev til opskriften:

»Min mand og jeg følger med stor interesse med i Bagsidens mundvandsfremkaldende lagkageføljeton. Her til morgen sagde jeg – der er ret glad for othellolagkage, men synes, den er bøvlet at lave (sidste uges kage, red.) – til min mand, at en af mine favoritter altså er den med chokolade, solbær og lakrids, både fordi den smager virkelig godt, og fordi den er ret nem at lave. »Jeg er enig«, sagde min mand. »Skynd dig at sende opskriften ind«. Og så fordybede han sig igen i avisens første sektion«.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts