0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Salget af Jaka Bov er styrtdykket: Dansk dåsekødsepoke rinder ud

For ti år siden satte vi 130 tons Jaka-bov til livs om året. Nu er salget gået i stå herhjemme.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Bagsiden
Foto: Bagsiden

Der er stil over Jaka-bov på det franske marked. Det til højre er fotografens hånd.

Bagsiden
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Bagsiden
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Mange vil kende den fra vejfesterne, hvor den udgjorde klassikeren, der ankom lige efter genboens tunmousse: Jaka-bov, serveret i fragmenter oven på en kold pastaskruesalat. Skulle det være fint, blev den ledsaget af grønt tilbehør: groftskårne strimler af kinakål.

Kødproduktet i den karakteristiske dåse har navn efter forbogstaverne på den oprindelige producent, Jydske Andelsslagteriers Konservesfabrik A.m.b.A., der lå i Brabrand ved Aarhus, men produceres nu under varemærket Tulip hos Danish Crown i Vejle. Der er folk, der kalder det dåseskinke, men bov er skulderkød. Skinken sidder i grisens anden ende.

For ti år siden købte vi 130 tons Jaka-bov om året herhjemme, men siden er salget styrtdykket, så produktet er ude i en dødskamp på det danske marked:

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts