Advokat Miriam Michaelsen har en mission. Hun vil ændre retspraksis, så flere ofre for digitale krænkelser kan få oprejsning

Advokat Miriam Michaelsen har en mission. Hun vil ændre retspraksis, så flere ofre for digitale krænkelser kan få oprejsning

Debat

Advokat til sexkrænkede: »Jeg ved, at det nytter at bide sig fast og blive ved at presse på«

At dele nøgenbilleder uden samtykke skal have alvorlige konsekvenser, ellers kan vi aldrig stoppe tendensen, siger advokat Miriam Michaelsen. Hun har gjort det til sin mærkesag at hjælpe ofre for digitale sexkrænkelser. Første skridt er at få politi og retsvæsen til at forstå, at det ikke er kvinderne på billederne, der skal føle skyld og skam.

Debat
FOR ABONNENTER

»Hvad vil du gøre? Hvis du anmelder det til politiet, får jeg måske en bøde, men din klamme fisse vil ligge på nettet resten af dit liv«.

Miriam Michaelsen læner sig ind over bordet, da hun gengiver den hånlige sms, en af hendes klienter har fået fra sin ekskæreste. Klienten er blevet udsat for det, der nok af flest er kendt som fænomenet ’hævnporno’, men som egentlig bør betegnes ’ulovlig deling af krænkende indhold’, fordi det dækker over episoder, hvor en person får delt intime billeder eller videoer mod sin vilje. Sagen, hvorfra sms’en stammer, er blot en af mange, der det seneste år er landet på advokat Miriam Michaelsens bord.

Hun hæver øjenbrynene, da hun fortsætter.

»At det er stort set straffrit og uden konsekvenser at dele krænkende indhold af andre uden deres samtykke, er en tilgang, der har afspejlet sig i retssystemet i et godt stykke tid. Så det er klart, at det er meget få, der har turdet stå frem, når de har oplevet det. Men der er ved at ske noget. Vi er langsomt ved at ændre retspraksis«, siger Miriam Michaelsen.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce