Folketingets formand kan ikke skille det partipolitiske fra den rolle, hun indtager i dag, mener tidligere minister Britta Schall Holberg.
Foto: Finn Frandsen (arkiv)

Folketingets formand kan ikke skille det partipolitiske fra den rolle, hun indtager i dag, mener tidligere minister Britta Schall Holberg.

Debatindlæg

Tidligere minister: Pia Kjærsgaard er ikke værdig til at være Folketingets formand

Folketingets nuværende formand underminerer igen og igen respekten, der burde stå om embedet. Senest ved at takke nej til møde med amerikanske toppolitikere.

Debatindlæg
FOR ABONNENTER

Billedet sagde det hele. Billedet på Politikens forside torsdag 13.7. af formændene for parlamenterne i Finland, Sverige, Norge, Island samt hvert af de baltiske lande, som var inviteret på besøg i USA for at pleje det transatlantiske samarbejde.

Danmark glimrede ved sit fravær. Det danske Folketings formand, Pia Kjærsgaard, fandt det vigtigere at sidde til møde i København om den skattekommission, som må være et rent politisk anliggende, end at tage med sine nordiske og baltiske kolleger til møde i Washington.

I en tid, hvor mange af os er yderst betænkelige ved det, der sker politisk i USA efter Donald Trumps valg og senere forvirrede ageren, i en tid, hvor de baltiske lande af gode grunde kan være stærkt nervøse over den magt, Ruslands præsident, Putin, forsøger at puste op, i en tid, hvor usikkerheden i verden må berøre alle de europæiske folk – da lader Danmark sin plads stå tom i den samling af parlamentsformand, som skulle være med til, alene ved deres tilstedeværelse, at manifestere et fællesskab og en samling om fælles værdier.

Folketings formand lod simpelthen sine kolleger stå der alene.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce